Son Dakika: UEFA asker selamı veren futbolcularla ilgili kararı verdi

Son Dakika: UEFA asker selamı veren Türkiye Milli Takımı oyuncuları hakkında kararını açıkladı. Açıklanan karara göre, futbolculara kınama cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika: UEFA asker selamı veren futbolcularla ilgili kararı verdi

Türk Milli Takımı oyuncularının Barış Pınarı Harekatı'na katılan askerlere destek amaçlı olarak yaptıkları asker selamı ile ilgili UEFA tarafından merakla karar açıklandı.

UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na para cezası, Milli Takım ve oyuncularına "kınama cezası" verilmesine karar verdi.

Türkiye-Arnavutluk arasında oynanan maç esnasında gol sonrası sevinç gösterisinde bulunan Türk Milli Takımı oyuncuları, Barış Pınarı Harekatı'na destek için asker selamı vermişti. Bu davranış başta Türkiye karşıtları olmak üzere birçok kimse tarafından eleştirilmişti. Konu UEFA'ya da taşınarak Türkiye karşıtlığı üzerinden propaganda yapılmıştı. UEFA verdiği kararda oyunculara kınama cezasında karar kıldı. 

UEFA ayrıca asker selamı nedeniyle de Türkiye Futbol Federasyonu'na 50 bin euro para cezası verilmesine hükmetti.

Maç sonrasında asker selamı veren futbolcular Merih Demiral, Umut Meraş, Burak Yılmaz, Mert Günok, Zeki Çelik, Cenk Tosun, Mahmut Tekdemir, Uğurcan Çakır, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Sinan Bolat, Emre Belözoğlu, Deniz Türüç ve İrfan Can Kahveci olmuştu. 

Öte yandan, UEFA, Medipol Başakşehir'in Avrupa Ligi'nde sahasında Avusturya temsilcisi Wolfsberger ile yaptığı ve 1-0 kazandığı maçta asker selamı verdikleri gerekçesiyle İrfan Can Kahveci, Robinho, Edin Visca, Okechukwu Godson Azubuike, Junior Caiçara ve Mehmet Topal'a da kınama cezası vermişti.

Yorumlar