Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alım süreci başladı

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alım süreci başladı, alımlar KPSS ile yapılacak. Alım süreci için gerekli olan başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
KPSS ile 40 bin sağlıkçı alımı başladı

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alım süreci başladı, alımlar KPSS ile yapılacak. Alım süreci için gerekli olan başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün yaptığı resmi açıklamaya göre, 16 Aralık Perşembe günü tercih kılavuzunun yayımlanacağı ve tercih sürecinin başlatılacağı duyuruldu.

Aygün açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu ÖSYM ile yayımlandı mı?" sorusuna yanıt aranıyor. İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro ve branş dağılımı ile kılavuzu 2021.

Değerli adaylarımız, Sağlık Bakanlığının 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin kılavuz çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yarın kılavuzu yayımlayacağız ve tercih sürecini başlatacağız. Sizlere ve sağlık camiasına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İLAN RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI!

Sağlık Bakanlığınca atanacak 20 bin sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Adaylar, tercihlerini 16-22 Aralık tarihlerinde tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapabilecek.

ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise şöyle denilmişti:

TERCİH KILAVUZU, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek.

Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 SÖZLEŞMELİ sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.

10.348 HEMŞİRE, 1.600 EBE VE 6.604 SAĞLIK TEKNİSYENİ/ SAĞLIK TEKNİKERİ ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır.


 

Yorumlar