SON DAKİKA! Muğla'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Marmaris'in 172 km açıklarında, Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin detayları ve etkilediği yerleşim yerleri hakkında bilgiler.

Google Haberlere Abone ol
Muğla uykudayken sarsıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında bugün saat 04:25'te 4.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, depremin koordinatları enlem olarak 35.1372 ve boylam olarak 27.6006 şeklinde belirlendi. Depremin derinliği ise 11.3 kilometre olarak ölçüldü.

Etkilenen Yerleşim Merkezleri ve İller

Deprem, özellikle Muğla iline bağlı Marmaris, Datça ilçeleri ve çevresinde hissedildi. En yakın yerleşim yerleri arasında Taşlica, Yaziköy, Mesudiye, Yakaköy ve Cumali bulunuyor. Bu yerleşim yerleri depremin merkezine 171.80 ile 173.38 kilometre arasında bir mesafede yer almakta.

Ayrıca, deprem Muğla, Aydın, Denizli, İzmir ve Manisa olmak üzere, çevredeki beş ili de etkiledi. Bu iller, depremin merkez üssüne 245.58 ile 386.97 kilometre arasında mesafelerde bulunuyor.

Yerel Yetkililerden Açıklama

Yerel yetkililer, depremin ardından halkı sakin olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi, ancak durumun yakından takip edildiği belirtildi.

Deprem, bölgedeki sismik aktivitenin bir hatırlatıcısı olarak görülüyor. Yetkililer, vatandaşlardan acil durum planlarını gözden geçirmelerini ve deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilinçli olmalarını istiyor.

Yorumlar