Son Dakika: Memur maaşlarına ek zam görüşmesi sonrası açıklama

Milyonlarca memurun Memur maaşlarına ek zam görüşmesi sonrası açıklama

Google Haberlere Abone ol
Memurların beklediği görüşmeden ilk açıklama

Son Dakika: Enflasyon nedeniyle maaşlarının eridiğini düşünen memurlar hükümetten ek zam talebinde ısrarlı. Bu kapsamda çeşitli girişimlerde bulunan memur temsilcileri bugün hükümetle ardı ardına görüşmelerde bulunuyor. 

Son olarak Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası Yalçın, "Cumhurbaşkanı'na ek zam talebimizi, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadro süreciyle ilgili beklentilerimizi aktardık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ile görüşmesi yaklaşık 20 dakika sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile birlikte saat 16.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, görüşme sonrası Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir Vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik. Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz" dedi.

ERDOĞAN MEMURLARA MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara vergi muafiyeti müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti.

Düzenlemeyle birlikte memur maaşlarının brüt asgari ücrete kadar olan kısmı, gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Memur-Sen heyetinin ardından Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'yi kabulü de başladı.

 

 

Yorumlar