Son dakika: Marmara'da lodos deniz ulaşımını durdurdu, İDO ve BUDO seferleri iptal

Marmara Bölgesinde etkili olan lodos deniz ulaşımını tamamen durdurma noktasına getirdi. İDO ve BUDO bugünkü seferlerinin çoğunu iptal etmek zorunda kaldı. Öte yandan rüzgarın şiddetini arttırarak devam edeceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika: Marmara'da lodos deniz ulaşımını durdurdu, İDO ve BUDO seferleri iptal

Sonhaberler | Haber Merkezi

Marmara Denizi'nde günler öncesinden uyarısı yapılan lodos fırtınası deniz ulaşımını olumsuz etikledi.

Fırtına nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), bazı seferleri iptal edildi.

İptal edilen seferler şöyle:

“04-02-2018 07:45 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot,

04-02-2018 07:45 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot,

04-02-2018 07:50 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü,

04-02-2018 08:30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü,

04-02-2018 09:45 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot,

04-02-2018 09:45 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribotu"

BUDO da İstanbul seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

FIRTINA ETKİSİNİ ARTTIRACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de, bugün öğle saatlerine kadar zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, dün başlayan kuvvetli güneybatı (lodos) yönlerinden esecek rüzgar, bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıracak. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de, pazar günü öğle saatlerine kadar kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımında aksamalar ile soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Öte yandan yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar