SON DAKİKA! Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya Battalgazi'de korkutan deprem

Malatya'da merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi; çevre yerleşim merkezleri ve iller olası etkiler konusunda uyarıldı.

KANDİLLİ DEPREMİN ŞİDDETİNİ 5.3 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise 30 saniye süren depremin şiddetini 5.3 olarak açıkladı. Kandilli, depremin merkezini ise Yeşilyurt; derinliğini ise 6.7 km olarak duyurdu.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada ekiplerin sahaya indiğini belirterek şunları söyledi: "Malatya #Battalgazi'de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

VALİ YAZICI: DEPREMİ ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE HİSSETTİK

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da yaptığı açıklamada "Depremi çok ciddi manada hissettik. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok" ifadelerini kullandı.

DEPREMİN AYRINTILARI

2024 yılının 25 Ocak günü, saat 16:04'te Malatya'nın Battalgazi ilçesi yakınlarında 5.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin koordinatları, 38.1992 enlem ve 38.46 boylam olarak belirlendi. Sarsıntının yerin 13.93 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

YAKIN YERLEŞİM MERKEZLERİ VE İLLER

Deprem, Battalgazi'nin yanı sıra çevredeki bazı yerleşim yerlerinde de hissedildi. En yakın yerleşim merkezleri ve mesafeleri şöyle sıralanıyor:

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Uluköy: 3.35 km

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Gülümuşaği: 4.40 kmAdı

yaman'ın Sincik ilçesindeki Aksu: 5.87 km

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Üçgöze: 9.45 km

Adıyaman'ın Sincik ilçesindeki Geçitli: 9.93 km

Detaylar ekleniyor...

 

Yorumlar