SON DAKİKA! Kocaeli'de 123 işçinin çalıştığı fabrika küle döndü

Kocaeli'de 123 kişiye iş sağlayan boya fabrikasında nedeni bilinmeyen yangın meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de devasa fabrika küle döndü

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Saat 13.00 sıralarında başlayan yangın için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın verdiği bilgilere göre, yangına müdahale eden 128 personel ve 50'nin üzerinde araçla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenememişken, yangın sebebiyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

İSTANBUL'DAN DESTEK

20 bin metrekare alana sahip fabrikada çıkan yangın için İstanbul'dan da destek ekipleri sevk edildi. Yangın, zaman zaman şiddetlenen alevlerle mücadele edilirken, içeriden patlama sesleri geldiği rapor edildi.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILACAK

Büyükakın, yangının kontrol altına alınması için titiz bir çalışma yürütüldüğünü, fabrikanın içinde kimyasal ürünler bulunması sebebiyle dikkatli bir müdahale gerektiğini vurguladı. Yangın söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının çıkış sebebinin detaylı bir şekilde inceleneceğini belirtti.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyelerinin müdahale ettiğini, ilk belirlemelere göre yangından etkilenen kimsenin bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, yangına müdahale ve inceleme çalışmaları için Vali Yardımcısı başkanlığında AFAD ve diğer teknik ekiplerin bölgede görev yaptığı bildirildi.

 

 

Yorumlar