SON DAKİKA! Kartalkaya Kayak Merkezinde insanlar mahsur kaldı

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde onlarca insan telesiyejde mahsur kaldı

Google Haberlere Abone ol
Kayak merkezindeki telesiyejde panik

Bolu'nun tanınmış kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü yaşanan bir arıza nedeniyle 40 tatilci telesiyejde yaklaşık 3,5 saat mahsur kaldı. Arızanın yüksek akım kaynaklı olduğu belirtilirken, olay yerine hızla AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ve Köroğlu Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi.

ARIZANIN NEDENİ VE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Arıza, kayak merkezinin elektrik ana dağıtım panosunda meydana geldi. Kartalkaya Kayak Merkezi'nin bulunduğu otelin sahibi Halit Ergül, yaşanan durum hakkında açıklamalarda bulundu. Ergül, arızanın elektrik ana dağıtım panosunda meydana geldiğini ve tatilcilerin bu nedenle telesiyejde mahsur kaldığını ifade etti. Kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma, AFAD ekipleri, tesis çalışanları ve teknik ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, tüm tatilcilerin güvenli bir şekilde kurtarıldığını belirtti.

TATİLCİLERİN YAŞADIĞI ZOR ANLAR VE GÜVENLİ KURTULUŞ

Tatilciler, soğuk hava koşulları altında zor anlar yaşadı. Halit Ergül'ün belirttiğine göre, herhangi bir yaralanma veya zararın bildirilmediği olayda, tatilcilerin tahliyesi için tüm ekipler seferber oldu. Yaklaşık 3,5 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda, telesiyejde mahsur kalan 40 tatilci güvenli bir şekilde kurtarıldı.

KAYAK MERKEZİNDEKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE SONRASINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Olayın ardından Kartalkaya Kayak Merkezi'nde güvenlik önlemleri ve teknik kontrol çalışmaları yapıldı. Arızanın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı ve teknik ekiplerin durumu detaylı bir şekilde incelediği belirtildi. Halit Ergül, yaşanan olayın ardından kayak merkezindeki güvenlik ve teknik altyapının daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Yorumlar