SON DAKİKA! Kara Kuvvetlerinede FETÖ operasyonu

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığında FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonda örgütün Kara Kuvvetleri'ndeki gizli yapılanmasına darbe vuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı içindeki 'mahrem hizmetler' yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma, terör örgütünün askeri yapılanması içerisinde yer alan ve örgütle iltisakı ile irtibatı bulunan şahıslara yönelikti.

Soruşturma sürecinde, şüphelilerin Ankara genelinde çeşitli semtlerde bulunan umuma açık iş yerlerindeki kontörlü sabit hatları kullanarak, sivil imamlarla iletişim sağladıkları ve haberleşme yöntemi olarak kullandıkları belirlendi. 

FETÖ/PDY'nin askeri yapılanması içerisinde 'mahrem hizmetler' olarak adlandırılan bu yapılanmanın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı içerisinde örgütlenmiş ve etkin bir şekilde faaliyet gösterdiği anlaşıldı. Soruşturma, yapılanmanın deşifre edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi amacını taşıyor.

özaltına alınan şüpheliler, soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere ilgili mercilere sevk edildi. 

Yorumlar