Helikopter düştü 11 şehit, 2 yaralı

Bingöl'den Bitlis'e gitmek üzere havalanan askeri helikopter Tatvan'da kırıma uğradı. Helikopterde bulunan 13 personelden 11'i şehit düştü.

Google Haberlere Abone ol
Helikopter düştü 11 şehit, 2 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 11 personelin şehit olduğunu, 2 personelin yaralandığını bildirdi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri bir helikopterin düştüğü belirtildi. Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edildi.

Son Dakika Helikopter kazası haberi: 11 şehit, 2 yaralı var

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığını bildirdi.

Son Dakika Helikopter kazası haberi: 11 şehit, 2 yaralı var

Şehitler içinde üst düzey askerler de bulunuyor. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ta şehit oldu.

Son Dakika Helikopter kazası haberi: 11 şehit, 2 yaralı var

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir.

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

BAKANLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Kaza sonrasında Milli Savunma Bakanı Akar ile İçişleri Bakanı Soylu bölgeye hareket etti. 

MSB'den yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar ile helikopter kazasının yaşandığı bölgeye hareket etti." denildi.

MSB'DEN ŞEHİT SAYISI AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı, Tatvan’daki helikopter kazasında yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı.

 

Yorumlar