Son Dakika Haberi: Okullar tatil edildi, evden eğitim yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Kalın, alınan tedbirler kapsamında okulların 16 Mart 2020 tarihi itibariyle tatil edilmesine karar verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Okullar tatil edildi, evden eğitim yapılacak

Türkiye'de ortay açıkan koronavirüse karşı alınan önlemler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu düzenli olarak açıklıyordu. Ancak herkesi ilgilendiren önemli kararların alınması beklenen asıl toplantı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Beştepe'deki toplantıya bakanlar ve ilgili kurumların başkanları katıldı.

AÇIKLAMA GELDİ

Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. 

İŞTE ALINAN KARARLAR

16 Mart'tan itibaren ilk ve ortaöğretim okulları bir hafta boyunca tatil edildi. Bir haftalık tatil ara dönem Nisan tatilinin öne çekilmesiyle gerçekleşecek. Sonrasında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilecek yeni sistem üzerinden "evden eğitim" dönemi başlayacak. Evden eğitim sisteminin de bir hafta boyunca uygulanması bekleniyor. Dolayısıyla 16-23 Mart 2020 tarihleri arasında tatil; 23-30 Mart 2020 tarihleri arasından ise evden eğitim yapılacak. Sonrasında ise yeni bir karar alınmaması halinde okullar eğitime kaldığı yerden devam edecek.

ÜNİVERSİTELER DE TATİL

Cumhurbaşkanlığında alınan kararla üniversiteler de tatil edildi. Ancak üniversiteler 3 hafta boyunca tatil yapacak. 

Özellikle de okulların tatil edilmeyeceği konusunda bir kararın çıkması beklentiler arasında bulunuyor. Bu nedenle bütün dikkatler toplantıdan sonra yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda.

KORONAVİRÜS TOPLANTISINA KATILAN İSİMLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katıldı.

Detaylar Geliyor...

Yorumlar

Sanana Bananae
Recep yilmaz Koronovùrùsù olsa sokakta yatan ibb toplama kampinda olur orasi pislik icinde
büşoş yani şimdi tatil mi değilmi anlamadım be
Recep yilmaz Yalan korono vurusu yok kahpelerin uydurmasi rant var