Son dakika haberi: 13 Ağustos Dolar kuru ne kadar oldu- İşte Dolar ve Euro son durum

Son dakika haberi: Dün gece Asya piyasalarında düşük işlem hacmiyle işlem gören dolar/TL 7 lira barajını aştı. Merkez Bankası döviz piyasalarındaki oynaklık ve TL'deki değer kayıplarının önüne geçmek için kapsamlı bir önlem paketi açıkladı. Dolar ve euro ile ilgili tüm son dakika gelişmelerini haberimizin içeriğinden an be an takip edebilirsiniz. Dolar bugün ne kadar? 13 Ağustos Dolar ve Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları

Google Haberlere Abone ol
Son dakika haberi: 13 Ağustos Dolar kuru ne kadar oldu- İşte Dolar ve Euro son durum

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde 6,4 seviyesinde kapanmıştı. Öte yandan Türk lirasının dolar karşısında değer kaybı devam ediyor. Analistlerin dolar kuruna ilişkin yıl sonu tahminleri 7 TL seviyesindeyken, dolar şu esnada 7 TL bandını aştı. Akşam saatlerinde uluslararası piyasalarda dolar, 7,20 TL seviyesini görürken euro ise 8,04 TL seviyesinde işlem gördü.

ABD-Türkiye arasında yaşanan gerilimin sürmesi ve doların dünyada güçlenmesiyle piyasalarda hareketlilik sürüyor. Dolar kuru, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatlerde uluslararası piyasalarda 7.2169 TL'yi görürken, Merkez Bankası'dan peş peşe gelen 'finansal piyasalara destek' açıklamalarıyla geriledi.
 
İstanbul serbest piyasada dolar 6,6750 liradan, avro 7,6250 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 6,6730 liradan alınan dolar, 6,6750 liradan satılıyor. 7,6230 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 7,6250 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 6,5190 lira, avronun satış fiyatı ise 7,4530 lira olmuştu.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksinde ise yükseliş sürüyor. Dolar endeksi 96 puanın üzerindeki hareketini sürdürürken, yüzde 0.11 yükselişle 96.29 puanda hareket ediyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN İKİ ÖNEMLİ HAMLE

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada bankalara ihtiyaç duydukları tüm likiditenin sağlanacağı belirtildi. Finansal piyasalara ilişkin basın duyurusu yayımlayan TCMB, Türk lirası işlemler karşılığında alınan teminatların iskonto oranlarının tür ve vadelerine göre güncellenerek bankalara teminat yönetiminde esneklik tanınacağını bildirdi.
Merkez Bankası bir sonraki adımında da Türk Lirası zorunlu karşılıkları tüm vadelerde 250 baz puan indirdi ve piyasaya likidite sağladı.

Yorumlar