SON DAKİKA! Evlilik kredisi yasası çıktı, başvuru şartları nedir?

Evlilik kredisi için aylardır bekleyenlere müjdeli haber geldi. Buna göre faizsiz evlilik kredisi alacaklar 2 yıl ödemesiz bir şekilde bu imkandan faydalanabilecek. Krediyi Aile ve Gençlik Fonu karşılayacak.

Google Haberlere Abone ol
Düğünü erteleyenlere müjde! Evlilik kredisi çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu kanunu, genç çiftlere büyük bir destek sunuyor. Yeni düzenleme ile evlenmek isteyen gençlere, 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sağlanıyor.

KREDİNİN DETAYLARI

Gençlere yönelik bu ilginç kredi, ilk iki yıl geri ödemesiz olup, sonraki dört yıl içinde ödenecek şekilde tasarlanmıştır. Fon, gençlerin evlilik sürecindeki mali yükünü hafifletmeyi ve aile kurumunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Kredi, özellikle deprem bölgesindeki gençlere yönelik bir destek olarak da öne çıkıyor.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kredinin başvuru sürecine ilişkin detayları paylaştı. Buna göre, faizsiz evlilik kredisi için başvurular 15 Şubat'ta başlayacak ve ilk olarak deprem bölgesindeki gençler için uygulanacak. Başvurular internet üzerinden yapılabilecek, böylece genç çiftlerin erişimi kolaylaştırılacak.

KREDİYE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR, KİM KARAR VERECEK?

Gençlik kredisine ihtiyacı olan herkes başvuru yapabilir. Başvuru yapacak kişilerin gerçekten evlilik yapamayacak derecede zor durumda olan gelin ve damat adaylarından oluşması gerekiyor.

Fonun yönetimi, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olmak üzere, beş kişilik bir kurul tarafından gerçekleştirilecek. Kurul, ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılarından oluşacak ve kararlar oy çokluğu ile alınacak.

KREDİNİN AMACI VE FAYDALARI

Verilecek redi programının temel amacı, gençlerin sosyal risklere karşı korunması, girişimcilik projelerinin desteklenmesi ve aile müessesesinin güçlendirilmesidir. Ayrıca, fon kaynaklarının ve aktarımlarının şeffaflığını sağlamak adına, mali veriler her altı ayda bir kamuoyu ile paylaşılacak.

Yorumlar