Bingöl'de deprem, bütün doğu illerinde hissedildi

Son Dakika: Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı saatlerde Ermenistan'ın Erivan ilçesinde aynı büyüklükte bir deprem daha yaşandı. AFAD deremin 5,7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Öte yandan ikinci bir sarsıntı daha meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl'de deprem, bütün doğu illerinde hissedildi

Son dakika:  Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen deprem Doğu Anadolu, Güneyoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de hissedildi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada 1 güvenlik korucusunun hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerin yüzeyine çok yakın gerçekleştiği öğrenilen depremin 5,9 büyüklüğünde olduğu açıklandı, ancak AFAD depremin 5,7 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Karlıova ilçesinde saat 17.24'te meydana gelen depremin yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtiliyor.

Depremin kaç büyüklüğünde olduğu henüz belli değil ancak Rize'den Diyarbakır'a kadar depremin etkisi hissedildi.

Gelen son haberlere göre deprem Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki depremde şu ana kadar 1 kişi hayatını kaybetti, en az 9 kişi ise yaralandı.

DEPREM GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ

Karlıova'da yer yüzeyine çok yakın yerde gerçekleşen deprem Trabzon, Rize, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Diyarbakır gibi illerden de hissedildi.

BİNGÖL VALİLİĞİNDEN YENİ AÇIKLAMA

Depremle Bingöl Valiliği tarafından yapılana çıklamada, "Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan Güvenlik Korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı dileriz." denildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili ilk üst düzey açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, "Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir." dedi. 

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Depremle ilgili AFAD'dan gelen açıklamaya göre Saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay'dan yapılan açıklamada ise, "Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 5.7 büyüklüğünde olan deprem sonrası gelişmeler bölgedeki Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." denildi.

İKİNCİ KEZ SALLANDI

İlk sarsıntının ardından aynı bölgede 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

Türkiye'deki iki büyük fay hattının kavşak noktasında yer alan Bingöl'de meydana gelen deprem vatandaşlarda büyük bir paniğe neden oldu. 2003 yılında meydana gelen 6,2'lik depremin etkisinden hala kurtulamayan şehirde insanlar can havliyle kendini dışarı atarken, yaşanan depremin merkezde herhangi bir zayiata neden olmadığı belirtiliyor. 

 

 

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar

Merve Geçmiş olsun !!!!!!!!!!!!!!