SON DAKİKA! DEM Parti İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı çıkarma kararı aldı. HDP'nin uzantısı olan parti bir önceki seçimde CHP'nin adayını desteklemişti.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti İstanbul'da aday çıkaracak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında bir araya geldi. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, yapılan toplantıda yerel seçimlerde gösterilecek adaylar geniş bir şekilde ele alındı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarılması kararı dikkat çekti.

İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarılmasına karar verilirken, adayın kim olacağı konusunda ise henüz net bir isim belirlenemedi. Parti içerisinde olası adaylar üzerinde durulduğu, ancak somut bir karara varılmadığı ifade edildi. Bu süreçte, aday belirleme çalışmalarının sürdüğü ve kısa sürede kamuoyuna duyurulacağı bekleniyor.

BOLU VE ANTALYA'DA ADAY KARARLARI

DEM Parti'nin, Bolu Belediye Başkanlığı için Veli Saçılık'ı aday olarak göstereceği toplantıda alınan kararlar arasında yer aldı. Ayrıca, Antalya için de aday çıkarma kararı alındı. Burada aday belirleme çalışmaları devam ederken, Kemal Bülbül'ün isminin öne çıktığı bilgisi paylaşıldı.

BASIN TOPLANTISI BEKLENTİSİ

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yarın yapacağı basın toplantısında İstanbul başta olmak üzere birçok kentin adaylarının isimlerini açıklayacağı belirtildi.

 

Yorumlar