Altun: Erdoğan ve Putin en kısa zamanda yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, telefon üzerinden yaptıkları görüşmede yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Putin yüz yüze görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İdlib saldırısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefonda görüştüğünü açıklamıştı; Lavrov'dan sonra bir açıklamada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, açıklamasında iki liderin yüz yüze görüşme kararı aldıklarını, en kısa zamanda görüşmenin gerçekleşeceğini söyledi.

Lavrov açıklamasında, "teröristlerle ılımlı muhaliflerin" birbirinden ayrılması gerektiğini, bu konuda Türkiye ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Lavrov, Türkiye'ye başsağlığı dileklerini ilettiklerini belirterek Türk askerinin güvenliği için çalışmaya devam edeceklerini ifad etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında yapılan anlaşmalara bağlı olduklarını belirten Lavrov, Türkiye'nin NATO'dan toplantı istemesini de doğal karşıladıklarını kaydetti.

Lavrov, "Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi. Moskova, Suriye'de Türk askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara'ya başsağlığı diliyor. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır" diye konuştu.

ERDOĞAN DÜNYA LİDERLERİYLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Medyanın Ankara temsilcileriyle İdlib bilgilendirme toplantısı İletişim Başkanlığı'nda başladı.

İletişim Başkanı Altun, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı'' dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşeceği de öğrenildi.

 

Yorumlar