SON DAKİKA! Afganistan'da düşen uçakta 4 kişi kurtuldu

Rusya'ya ait bir yolcu Afganistan'da düştü. Uçağın dün akşam radardan kaybolduğu öğrenildi. Rusya'ya ait olduğu belirlenen uçağın içinde 6 kişinin bulunduğu, bunlardan dördünün sağ olarak kurtulduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da düşen uçakta 4 kişi kurtuldu

Afganistan'ın Badakhshan vilayetinde, Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitmek üzere kalkış yapan Rusya'ya kayıtlı Falcon 10 tipi bir yolcu uçağı düştü. Kazada, altı yolcudan dört kişinin hayatta olduğu belirtildi.

KAZANIN DETAYLARI

Rus yolcu uçağı, dün gece saatlerinde radardan kaybolmuştu. Kazanın Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan vilayetinde meydana geldiği açıklandı. Badakhshan Bilgi ve Kültür Bakanlığı, uçağın Topkhaneh dağlık alanında düştüğünü doğruladı. Kazada yaralananlar olduğu, dört yolcunun ise canlı olarak bulunduğu ifade edildi.

HİNDİSTAN'DAN YALANLAMA

İlk başlarda yolcu uçağının Hindistan'a ait olduğu iddia edilmişti. Ancak, Hindistan Havacılık Bakanlığı bu iddiaları yalanladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Afganistan'da meydana gelen kazanın Hindistan'a ait bir tarifeli ya da tarifesiz uçağa ait olmadığı belirtildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rus Havacılık İdaresi'nden yapılan açıklamada, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya hareket ettiği sırada Afganistan üzerinde radardan kaybolduğu bildirildi. Açıklamada, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta dört mürettebat dahil altı kişinin bulunduğu ifade edildi. Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kurtarma ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor. Kazazedelerin durumu ve kazanın nedeniyle ilgili detaylı bilgilerin ilerleyen saatlerde paylaşılması bekleniyor.

Detaylar Ekleniyor...

 

Yorumlar