Son dakika: Adalar'dan sonra Bolu'da ruam şüphesi

İstanbul Büyükada'da 81 atın ruam hastalığı nedeniyle itlaf edildiğinin ortaya çıkmasının ardından Bolu Abant'ta 83 attan 8'i ruam şüphesi nedeniyle karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika: Adalar'dan sonra Bolu'da ruam şüphesi

İstanbul Büyükada'da 81 atın ruam hastalığı nedeniyle itlaf edildiğinin ortaya çıkmasının ardından Adalar'da faytonlar durdurulmuş ve karantina uygulanmasına karar verilmişti. Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Abant'ta 83 attan 8'inin karantinaya alındığını duyurdu. 

BOLU VALİSİ: 8 AT KARANTİNAYA ALINDI

Abant Tabiat Parkı'nda fayton ve bireysel gezintilerde kullanılan 83 attan 8'inin ruam hastalığı görülme ihtimali üzerine karantina altına alındığını açıklayan Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Bu çerçevede Bakanlığın da talimatları doğrultusunda bu hadise ortaya çıkmadan önce Abant'taki atların testleri yapıldı. Şu anda Abant'ta çalıştırılan 83 attan 8'inde ruam hastalığı değil, ruam hastalığı olma tehlikesi tespit edildi. Bu atlar, şu anda karantina altında ve diğer atlardan ayrı tutuluyor. Bu atların kanları alındı, test için Ankara'ya gönderildi. En geç 3-4 gün içinde gelmiş olacak. Sonucuna göre de gerekli tedbirler daha net şekilde alınacaktır ama şu anda şüpheli gibi gözüken hayvanlar, diğer atlardan ayrı şekilde tutuluyor." dedi.

Yorumlar