Son dakika 100 günlük eylem planı açıklandı mı? 100 günlük eylem planı nedir?

Son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 400 projeden oluşan 100 günlük eylem planı açıkladı mı? 100 günlük eylem planı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Son dakika 100 günlük eylem planı açıklandı mı? 100 günlük eylem planı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 400 projeden oluşan 100 günlük eylem planını bugün açıklayacak. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezindeki toplantı saat 15.30'da başlayacak.
 
Yaklaşık 2 bin kişinin katılacağı programda Erdoğan, kısa vadede hayata geçirilecek 400 projeyi kamuoyuna duyuracak.
 
İlk hedefler listesinde enflasyonun tek haneye düşürülmesi, kur baskısıyla mücadele, kamuda ve yurtiçinde tasarrufların arttırılması, israfla mücadele edilmesi, yastık altı kaynakların ekonomiye kazandırılması için teşviklerin verilmesi başlıkları olacak.
 
Uygulanacak para ve maliye politikalarının yanı sıra, hane halkı ve firmalara sağlanacak teşviklerle yurtiçi tasarruf oranları, büyüme ve cari açık hedeflerine uyumlu şekilde yükseltilmesi hedeflenecek.
 
Kamu tasarruflarının artırılmasına devam edilecek. Kamu gelir ve harcamalarında etkinlik sağlanacak.
 
YASTIK ALTI TASARRUFLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
 
Vatandaşların yastık altında tuttuğu tasarrufların mali sistemde değerlendirilmesine yönelik teşvikler çeşitlendirilecek.
 
CAYDIRICI VERGİ
 
Uluslararası yükümlülükleri gözeterek, lüks ve ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek, caydırıcı vergilendirme yapılacak.
 
İhtiyaç fazlası tüketim davranışlarının yoğun olduğu alanlarda israfla mücadele edilecek.
 
KAMU TAŞITLARINDA TASARRUF
 
Kamuda taşıt ve hizmet binası edinim ve kullanımlarında uyulacak usul ve esaslar güncellenecek.  Çok zorunlu haller dışında kamu hizmet binası yapımına izin çıkmayacak.

Yorumlar