Söke un hisse yorumları
Söke un hisse yorumları nasıl sorusu yatırımcılar tarfından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki söke un hisse yorumları nasıl, şirket yatırım detayları neler. İşte söke un hisse yorumları ve hakkında merak edilenler.
Söke un hisse yorumları nasıl sorusu yatırımcıların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki söke un hisse yorumları nasıl, yatım yapmak için neler gerekir, söke un karlı bir yatırım sağlar mı? İşte söke un hisse hakkında merak edilenler.
Yazımız detayında Söke Un halka arzı hakkında detaylı bilgilere yer verilmiştir. Yatımcılar söke un hisse yorumları ve yatırımın karlı olup olmayacağı hakkında bilgileri bulabilirler. Söke un hisse özelliklerini, şirketi, yatırımlarını ve detayları haberimizde.
Söke un, son zamanlarda üretim tesisilerini genişleterek farklı tesislere yatırım yapmıştır. Lojistik imkanlarını da geliştiren şirket, yeni stratejiler ile yoluna devam etmektedir.
Un sektöründe faaliyet gösteren firma, 19.356 metrekaresi kapalı olmak üzere 51.674 metrekare alan üzerinde kurulu Aydın-Söke Fabrikası ile 7.638 metrekare kapalı olmak üzere toplam 22.994 metrekare alan üzerinde kurulu Ankara-Sincan fabrikasında üretimlerini gerçekleştirmektedir.
Şirketin ana faaliyet konular şunlardır;
• Tüketicilere yönelik (B2C) paketli un üretimi,
• Tahıl unu üretimi,
• Glütensiz un üretimi,
• Ekmek unu karışımları üretimi,
• Ev dışı tüketim noktalan için profesyonel ürünler (B2B) üretimi,
• Perakende firmaları ve endüstriyel müşteriler için özel markalı un ve puding üretimi ve satışı faaliyetlerinden oluşmaktadır.
Söke Un üretim sürecinde meydana çıkan çeşitli yan ürünlerini de gıda ve yem sektörüne satmak faaliyetleri de yer almaktadır.
Söke Un Halka Arzı
Söke Un; 1963 yılında un ve un karışımları üretimini ve satışını gerçekleştirmek üzere faaliyete geçerek sektörde yer almıştır. Geniş ürün portfoyü ile tüketicilere en fazla çeşit sunan markalardan biri olan Söke Unun, 59 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.
Söke Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Söke Un’un halka arzı ile ilgili olarak şu paylaşımda bulunmuştur;
“Söke Un, perakende pazarının en önemli oyuncularından biri. Türkiye’nin tüketici nezdinde en çok bilinen markası Söke Un’un, unlu mamuller sektöründe de Türkiye’nin en bilinen markası olmasını istiyoruz. Bunun için de 2023 yılında hayata geçirmeyi hedeflediğimiz unlu mamuller üretim tesisinin, Türkiye’nin bu alandaki büyük tesislerinden biri olmasını hedefliyoruz.”
Söke Un Halka Arz Fiyatı Ne Kadar, Nasıl?
Söke Un hissesi 7,50 TL’den halka arz oldu.
Söke Un halka arz tarihini 4-5-6 Ocak 2023 olarak açıkladı. Halka arz için talep toplama süresi ise 3 gün ile sınırlı olacak.
Hisse Sembolü Ne Olacak? Söke Un Borsa Kodu Nedir?
Söke Unun hissesinin sembolü “SOKE” olarak borsada işlem görecek.
Söke Un Halka Arz Büyüklüğü Ne Kadar Olacak?
Söke Un halka arzının büyüklüğü 581,25 milyon TL olacağını duyurdu.
Söke Un Halka Arz Açıklık Oranı Ne Kadar?
Söke Unun halka arz açıklık oranı 20,05%’dür. Toplamda 77,5 milyon adet lot dağıtılacağı bilgisi bulunmaktadır.
Söke Un Kimin? Söke Un Şirket Ortaklık Yapısı
Söke Un şirketindeki çoğunluk payların sahibi 37,57% ile Yönetim Kurulu Başkanı “Eren Günhan Ulusoy” dur. Bkz. Resim1.

Şirket sermayesi içerisinde diğer payların sahipleri ise 18,89% ile “Nevin Ulusoy” 9,37% ile “Onur Erhan Ulusoy” 5,24% ile “Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.” ve 28,93% ile “Diğer Ortaklar” olarak şirket bünyesinde yer almaktadır.
Barclays’ten yapılan açıklamaya göre, pek bilinmeyen Insmed (INSM) şirketi, ürettiği ilaçlardan birinin şartlı onay alması ve geliştirme aşamasında olan bir diğerinin de umut verici olması nedeniyle yükselişe geçmesi bekleniyor.
Barclays, analist Leon Wang’ın hisseyi “YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI” tavsiyesiyle takibe aldığını ve tavsiyenin verildiği günkü kapanış fiyatının yaklaşık 95% üzerini işaret edecek şekilde 37 dolarlık bir fiyat hedefi belirlediğini açıkladı.
Yorumlar