Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Bakan açıkladı

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili sık sık sorulan sorulara son olarak Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi. Bakan Koca, muhalefetin bu yönde bir talebi olduğu hatırlatılınca, "Herkesin kendi kendini izole etmesinden yana" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Bakan açıkladı

Sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusunda vatandaşların merak ettiği konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni değerlendirme geldi. Basın mensuplarının soruları üzerine Bakan Koca, herkesin kendi kendini izole etmesinden yana olduğunu söyledi.

BAKAN SOYLU DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin de, "Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Şu ana kadar ortaya koyduğumuz tüm tedbirlere vatandaşımız en üst düzeyde uyuyor. Bu bizim için oldukça iyi bir nokta." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağı konusunda muhabirlerin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Koca, sorular üzerine yaptığı konuşmada kendi kişisel görüşü olarak, insanların kendi kendilerini izole etmeleri, sokağa çıkmamaları gerektiğini düşüncesinde olduğunu söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN "SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI" AÇIKLAMASI

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak dikkatlerin çevrildiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da açıklama geldi. 

Bakan Soylu ise tek bir şart gerçekleşirse sokağa çıkma yasağının gündeme gelebileceğini belirterek, "Sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde" dedi.

Soylu, sokağa çıkma yasağının değerlendirme sürecinde olduğunu ifade etti. Soylu, "Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde" şeklinde konuştu.

ÇİN'DE VİRÜSÜ YENEN DOKTORALARA DUYGULANDIRAN UĞURLAMA TÖRENİ

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar