Erdoğan açıkladı: Sofi Nurettin öldürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu olduğu belirlenen Sofi Nurettin kod adlı örgüt yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan açıkladı: Sofi Nurettin öldürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu olduğu belirlenen Sofi Nurettin kod adlı örgüt yöneticisinin öldürüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öldürülen PKK'lı yöneticinin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde şehit düşen askerlerin katlinden sorumlu olduğunu söyledi. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öldürüldüğü haberini verdiği PKK'lı Sofi Nurettin kimdir?

Sofi Nurettin kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin

 

SOFİ NUREDDİN KİMDİR?

Sofi Nurettin Suriye'nin Kamışlı ilinde dünyaya gelmişti.

Tam adı Nureddin Halef El Muhammed'dir. 

YPG'nin komutanı olarak bilinen Ferhad Abdi Şahin kod isimli Şahin Cilo ise bunun yardımcsıdır.

Terör örgütüne gençlik yıllarında katıldığı biliniyor. 

2003 yılında örgütün üst düzey yöneticileri tarafından Amed Saha Komutanı olarak görevlendirilmesi üzerine örgütün Kuzey Irak'ta bulunan kamplarından Amed Sahasına gelmiş.

2006 yılı ortalarına kadar bu görevi yürüten ve bu zaman zarfında Amed Sahası içerisine giren, (Örgütün deyimiyle) Amed Eyaleti, Garzan Eyaleti ve Erzurum Eyaletinde örgüt tarafından gerçekleştirilen silahlı ve bombalı bütün eylemlerin sorumlusudur.

2006 yılı ortalarında örgütün Kuzey Irakta bulunan kamplarına geri dönmüştür.

2009'da HPG Ana Karargah Komutanlığı'na getirildi.

2013 yılındaki KONGRA-GEL(PKK)/KCK'nın 9.Genel Kurulu ile Sofi Nurettin Kod, Suriye Genel Sorumlusu olarak görevlendirildi.

TÜRKİYE'YE KİMYASAL İFTİRASI ATANLARIN BAŞINDA

Sofi Nurettin, Ruslar'ın talepleri üzerine Türkiye'nin Suriye'deki muhaliflere kimyasal silah temin ettiği yönünde iftira haberler yayılmasını sağlayan ekibinde başında yer alıyordu. 

Sofi Nurettin kimdir
Sofi Nurettin, Kandil Dağı'nda kendilerini ziyaret eden HDP'lilerle de böyle poz vermişti.

 


 

 

Yorumlar

Cumhur baba Vah vah.