Smart Güneş Teknolojileri borsaya giriyor

Smart Güneş Teknolojileri 1 Ekim itibarıyla BIST 100'deki yerini alıyor

Google Haberlere Abone ol
Smart Güneş Teknolojileri borsaya giriyor

Türkiye'de güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Smart Güneş Teknolojileri, 1 Ekim itibarıyla Borsa İstanbul (BIST) 100 listesinde yerini alacak.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, yerli panel üretimi ve mühendislik hizmetlerinin yanı sıra, yatırımcı olarak da güneş enerjisi sektörünün gelişimine katkı sağlayan Smart Güneş Teknolojileri, Borsa İstanbul'da işlem gören hem işlem hacmi hem de piyasa değeri en yüksek 100 şirketten oluşan BIST 100 endeksine girmeyi başardı.

Martta halka arz sürecini tamamlayarak piyasa değerini yüzde 304 artıran ve yatırımcılardan büyük ilgi toplayarak büyüme ivmesini daha da hızlandıran şirket, 1 Ekim itibarıyla BIST 100 listesinde yerini alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Türkiye'nin en büyük şirketlerinin yer aldığı Borsa İstanbul'da olmanın gurur verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu başarımızın ardında güçlü finansal yapımız, projelerimiz, yatırımlarımız ve başarılı geçirdiğimiz halka arz sürecimiz yer alıyor. Ülkemizde ve dünya genelinde yenilenebilir enerjiye ve güneş enerjisine ilginin artışı, şirketimizin yurt içi ve yurt dışında bilinirliğinin ve yetkinliğinin artması ve satış rakamlarımızı her geçen gün daha da artırmış olmamız bizi bu noktalara getirdi. Mart ayında da kurumsal tarihimizde milat teşkil eden bir gelişme yaşadık. Markalaşma, kurumsallaşma ve nihai olarak da faaliyet alanımızda küresel bir güce dönüşme vizyonumuz doğrultusunda halka arz sürecimizi başarıyla tamamladık. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar, önümüzdeki dönem daha da ileriye ulaşma noktasında bize motivasyon kaynağı olacak."

 

 

 

 

Yorumlar