"Siyasi durgunluk, radikalizm yaratabilir"

- İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella: - "Siyasetteki durgunluk (Filistin-İsrail barış görüşmelerinin dondurulması), yeni bir radikalizm dalgası yaratabilir" - İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin: - "Filistinliler İsrail Devleti’nin gerçekliğini idrak etmeli"

Google Haberlere Abone ol
"Siyasi durgunluk, radikalizm yaratabilir"

KUDÜS (AA) - İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Ortadoğu’da barışın tesisi ve İsrail ile Filistin arasında barış görüşmelerinin yeniden başlaması için geldiği Kudüs’te, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile bir araya geldi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Mattarella, ikili görüşmenin ardından Kudüs’te düzenlediği ortak basın toplantısında, Filistin-İsrail barış görüşmelerinin dondurulmasına ilişkin, "Siyasi durgunluk, yeni bir radikalizm dalgası yaratabilir." dedi.

Filistin ile İsrail arasında durdurulan barış görüşmelerinin yeniden başlaması gerektiğini vurgulayan Mattarella, "Barış görüşmelerinin durdurulması iki devletli çözümü zedeliyor." diye konuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ise "Filistinliler kurulmuş olan İsrail devleti gerçeğini idrak etmelidir." ifadesini kullandı.

Barışın uluslararası konferansların düzenlenmesiyle tesis edilemeyeceğini anlatan Rivlin, "Karşılıklı güven barışın tesisi için tek gerçekliktir." açıklamasında bulundu.

Dört günlük ziyaretinin üçüncü gününde Batı Şeria’daki Beytullahim kentine geçecek olan Mattarella'nın, barış görüşmelerinin yeniden başlaması için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle, Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar