Siyanürü '1, 2, 3 fondip' diyerek içirmiş

İzmir'de ailesine "şerbet" diyerek siyanür karışımı içiren Mahmut Can Kalkan'ın ifadeleri ortaya çıktı. Sağlık taramasından geçirildikten sonra şizofreni hastalığı tanısı konan Kalkan'ın ailesine siyanürü '1, 2, 3 fondip' diyerek içirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Siyanürü '1, 2, 3 fondip' diyerek içirmiş

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mahmut Can Kalkan, cinayet büro amirliğinde verdiği ifadesinde, anne ve babasını nasıl öldürdüğünü ve siyanürü nasıl temin ettiğini itiraf etti.

Kız arkadaşından ayrıldıktan sonra bazı değişimler yaşadığını anlatan 21 yaşındaki Kalkan, şunları söyledi:

"Bir süre internet üzerinden ticaret yaptım. Yaklaşık 2 yıl önce de duygusal bir birliktelik yaşadım. Kız arkadaşımdan ayrıldıktan bir hafta sonra üniversitenin laboratuvarında sadece benim görebildiğim bir şahısla tanıştım. Bu şahıs sanki beynimin içine girdi. Kırmızı gözlü, siyah pelerinli ve mekanik sesli bir şahıstı. İsmini sorduğumda bana 'isim yok' diyordu. Bu şahıs sadece laboratuvarda ve uyuduğumda geliyordu. Bana sürekli 'gel beraber deney yapalım, beni baban gönderdi' diyordu. 'Seninle uyku deneyi yapacağız' diyordu. Daha sonraki süreçte bu gizemli kişi benden siyanür bulmamı istedi. Siyanür bulmak için sıkça uğradığım Karşıyaka'daki bir kahvehanede daha önce uyuşturucu temin ettiğim kişiden 1 kilogram siyanürü 220 lira karşılığında satın aldım."

Siyanürü alıp akşama doğru eve gittiğinde siyah pelerinli şahsı babasıyla evin terasında gördüğünü söyleyen Mahmut Can Kalkan, terasta babasıyla bir müddet ders çalıştıklarını söyledi.

"Siyanürü 3 ayrı bardağa ikişer çay kaşığı koyarak karıştırdım"

Kalkan ifadesine şöyle devam etti:

"Babam bana, 'Hep beraber uyuyacağız, sen hazırla getir ama küçük kardeşine içirme o korkar.' dedikten sonra aşağı indi. Siyanürü 3 ayrı bardağa ikişer çay kaşığı koyarak karıştırdım. Yapmış olduğum karışımı babamların olduğu odaya götürdüm. Burada masaya bıraktım. Karışımı önce annem ve kardeşim Emir Can içti. Onlar içerken babam bir müddet seyretti ve ardından o da içti. Ben bu esnada küçük kardeşimi 'korkmasın' diye tuvalete götürdüm. Kardeşimle tuvalette olduğum sırada annem ve babam, 'Sen ne yaptın' diye bağırmaya başladı. Annemin bağırması üzerine komşular bize geldi. Siyanürü kırmızı göz ve babam istediği için hazırladım. Hatta dün gece nezarette yanıma geldi babamın iyi olduğunu söyledi. Annem ve babamla aram iyiydi. Hatta geçen Anneler Günü'nde anneme gül aldım."

"Sen neden içmiyorsun?"

Ağabeyinin kendisi için hazırladığı sıvıyı son anda içmeyen, ancak bu sıvının üzerine dökülmesi sonucu tedavi altına alınan 16 yaşındaki Emir Can Kalkan da yaşadıklarını psikolog eşliğinde verdi.

Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifade veren Emir Can Kalkan, 14 Mayıs'ta saat 21.30 sularında ağabeyi Mahmut Can Kalkan'ın "Bir ödevim var." diyerek yanlarından ayrıldığını ve mutfağa gittiğini söyledi.

Emir Can Kalkan, ifadesine şöyle devam etti:

"Ağabeyim mutfakta 3 ya da 4 su bardağına hazırladığı karışımı önce bana sonra da anneme koklattı. Annem bir koku aldığını söyledi. Ağabeyim de "Asetatlı eldivenin kokusu karışmış olabilir." dedi. Bir süre sonra salona geldim. Ağabeyim masa saatini eline aldı bize, '1,2,3 fondip' deyince bardaktakileri hızlı bir şekilde içeceksiniz.' dedi. Bardaklar tepside duruyordu. Annem ağabeyime, 'Sen neden içmiyorsun?' diye sorunca 'Ben zaman tutucuyum.' diye cevap verdi. Ağabeyim '1,2,3' diye saydı annem ve babam bardaktakileri hızlı bir şekilde içti. Ben içmedim, tükürdüm. O da bana zorla içirmeye çalıştı. Bardaktaki sıvı üzerime döküldü, bir kısmı sol gözüme geldi. Annem, ağabeyimin bana karşı bu davranışına hayretle bakıyordu."

"Son 10 dakikanız"

Emir Can Kalkan, babasının şaka ile karışık, "Bize ne içirdin" diye sorduğunu, ağabeyinin de "Potasyum hidroksit veya oksit içirdim." dediğini, bu konuşma üzerine sıvının zehirli olduğunu anladığını söyledi.

Emir Can Kalkan, "Ağabeyim de zehir olduğunu söyledi ve 'Son 10 dakikanız' dedi. Ardından babam hemen ambulansı aradı ve bize yoğurt yememizi söyledi. Komşumuzun kapısını çaldım ve hemen eve dönerek elimi yüzümü yıkadım. Banyodan çıktığımda annem ve babam yerde baygın yatıyordu. O sırada ağabeyim, küçük kardeşimi alarak yangın merdivenine gitti. Masadaki bardağın içindeki karışımı bir şişeye dökerek numune olarak görevlilere verdim." dedi.

Emir Can Kalkan ifadesinde, ağabeyinden şikayetçi olduğunu da belirtti.

"Şizofreni" tanısı kondu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan 3 çocuklu Kalkan ailesini Türkiye'nin gündemine taşıyan olayda, ailenin kimya bölümünde okuyan büyük oğlu Mahmut Can Kalkan, satın aldığı potasyum siyanürü "yeni bir şerbet yaptım bir tadın" diyerek anne ve babasına içirmiş, 16 yaşındaki kardeşi Mehmet Taha Kalkan ise söz konusu sıvıyı içmemişti. Mahmut Can Kalkan'ın zorla içirmeye çalıştığı sıvı Emir Can Kalkan'ın üzerine dökülmüş, evdeki küçük kardeşi de siyanürden etkilenmişti.

Hastaneye kaldırılan anne ve baba hayatını kaybederken, Emir Can ve Mehmet Taha Kalkan ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

"Şizofreni" tanısı konan 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan, "kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklandı.

Yorumlar