Siyahi oyuncu istemeyen ırkçı taraftardan protesto

Takımlarından siyahi oyuncu istemeyen Rusya'nın Zenit takımı taraftarı, 40 milyon euroya Barcelona'dan transfer edilen futbolcuyu ve yönetimi protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Siyahi oyuncu istemeyen ırkçı taraftardan protesto

Rusya Premier Lig temsilcisi, dünya devi Barcelona'nın 22 yaşındaki yetenekli forveti Malcom'u 40 milyon Euro bonservis ödeyerek transfer etti.

Normal şartlarda taraftarların bağrına basması beklenilen Brezilyalı futbolcu, ilk maçında şok bir protesto ile karşılaştı.

Mücadelede yönetimlerini hedef alan Rus taraftarlar, "Geleneklerimize bağlılık konusunda gösterdiğiniz liderlik için teşekkür ederiz" diyerek ironik bir gönderme yaptılar.

Siyahi oyuncu istemeyen ırkçı taraftardan protesto

Statta verdikleri bu mesajı internet ortamında yayımladıkları bildiriyle açan holiganlar şu ifadelere yer verdiler: "Biz ırkçı değiliz ve siyahi oyuncuların takımda olmaması bizim için önemli bir gelenek. Kulübün kişiliğini vurgulayan bir unsur, başka bir şey değil. Avrupa'da yer alan birçok kuzey ülkesi gibi bizim de mental olarak Afrika, Güney Amerika, Avusturalya ve Okyanusya gibi kıtalarla bir bağlantımız yok. Halklara ve kıtalara karşı kesinlikle bir tavrımız yok. Öte yandan takımda Zenit ruhu taşıyan oyuncuları görmek istiyoruz. Krasnodar ile oynanan mücadelede Zenit'te Malcolm'un yanı sıra başka bir Brezilyalı yıldız olan Doglas Costa forma giydi. Yeni transfer Malcom ise 72. dakikada oyuna dahil oldu. Mücadele 1-1 eşitlikle son buldu. Zenit taraftarları ırkçılık suçlamalarını kabul etmese de Rusya futbolu geçmişten gelen kötü imajını sürdürüyor. 

2018 Dünya Kupası'na ev sahibi yapan Rusya, Mayıs 2018'de Fransa ile oynadıkları hazırlık maçında tribünden yapılan ırkçı tezahüratlardan ötürü 25 bin Euro para cezası aldı.

Yorumlar