Siyahi lider: İsteklerimiz verilmezse sistemi yakıp kül ederiz

Siyah Hayatlar Değerlidir (Black Lives Matter) platformunun başkanlığını yapan Hawk Newsome, ABD hükümetinin istediklerinin vermemesi durumunda sistemi yakıp kül etmekle tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol
'İsteklerimiz verilmezse sistemi yakıp kül ederiz'

Siyah Hayatlar Değerlidir (Black Lives Matter) platformunun başkanlığını yapan Hawk Newsome, Fow News'te katıldığı bir yayında hükümetin istediklerini vermemesi halinde sistemi yakıp kül edeceklerini söyledi.

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis tarafından öldürülen George Floyd'un ardından sokaklara çıkan milyonlarca ABD'li günler süren protestolar başlatmıştı.

Zaman zaman eylemlerdeki şiddetin dozu artmış hem polis hem de eylemciler tarafında yüksek derecede şiddet içeren olaylar meydana gelmişti.

"İSTEDİKLERİMİZ VERİLMEZSE BU SİSTEMİ YAKIP KÜL EDECEĞİZ"

Eylemlerdeki şiddetin dozunun azalmasının ardından siyahi protestocuların platformunun başkanından ilginç bir çıkış geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın akılalmaz ifadelerle suçladığı protestocu gruplardan olan Siyah Hayatlar Değerlidir oluşumunun başkanı Hawk Newsome, ABD hükümetinin istediklerini vermemesi halinde bütün sistemi yakıp kül edeceklerini açıkladı. Fox News'ün sunucusu Martha MacCallum'ın sorularını yanıtlayan Newsome, Black Lives Matter hareketinin ABD'deki ırkçılık sorununu şiddet yoluyla çözmek istediğine dair yorum üzerine şu tepkiyi gösterdi: "Konuyu böyle ortaya koymanız çok ilginç. Çünkü bu ülke şiddet üzerine kurulu. Amerikan Devrimi (Bağımsızlık Savaşı) neydi, dünyadaki diplomasimiz nedir? Diğer ülkelerin iç işlerine karışıyor ve bu ülkeleri havaya uçuruyoruz, liderlerinin yerine beğendiğimiz liderleri koyuyoruz. Yani bir Amerikalının bizi şiddete eğilimli olmakla suçlaması son derece riyakarca."

Canlı yayında gelen açıklama sonrasında özellikle sosyal medyada bazı kişiler Newsome'a hak verirken bazı kişiler de Newsome'ın açıklamasını aşırı buldu.

TRUMP FIRSATI TEPMEDİ

Trump açıklamanın ardından başlayan tartışmalara katıldı ve sosyal medya üzerinden, "Black Lives Matter lideri, 'ABD bize istediğimizi vermezse, bu sistemi yakıp değiştireceğiz' diyor. Bu hainlik, isyana teşvik, ayaklanma!" dedi.

 

Yorumlar