Sisi'den oğlunun haberini yapan gazetecilere baskın

Mısır polisi internet üzerinden yayın yapan Mada Masr platformuna baskın yaparak Sisi'nin oğlu hakkında haber yapan gazetecileri gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sisi'den oğlunun haberini yapan gazetecilere baskın

Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren ve suçsuz yere yıllarca hapiste tuttuktan sonra şüpheli bir şekilde mahkeme salonunda ölmesine neden olan Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, oğlunun haberini yaptıran gazetecileri gözaltına aldırdı. 

Bir süre önce Abdülfettah es-Sisi'nin oğlu Mahmut es-Sisi ile ilgili bir haber yayınlayan gazeteye dün polis tarafından geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi.

Ülkenin istihbarat biriminde üst düzey pozisyonda yer alan oğul Sisi'nin Mısır'ın Rusya'daki diplomatik ekibine gönderildiğine ve rejim içerisinde gözden düştüğüne dair bir haber yayınlayan gazeteye dün yapılan baskın sonrasında çok sayıda gazeteci gözaltına alındı.

TOPLAM 4 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

3 saat süren baskın sırasında gazetenin yayın yönetmeni Lina Attalah ve iki kıdemli editörü Rana Memduh ve Muhammed Hamama da gözaltına alındı. Uluslararası basın Shadi Zalat isimli bir diğer editörün de önceki gün gözaltına alındığını açıkladı.

İnternet sitesine sosyal medya ve bazı uygulamalar aracılığıyla girilebildiği belirtilirken baskın sırasında ofiste olan Yasmin El-Rifaie, "Baskın sırasında biz ofisteydik. Binaya giren 9 adamdan hiçbiri kimliklerini bize söylemedi. Bu çok korkunçtu çünkü hem adamlar çok iriydi hem de çok agresif bir şekilde hareket ediyorlardı. Hızla ofisin içine yayılıp telefon ve dizüstü bilgisayarları ele geçirdiler" dedi.

Yorumlar

erol demokrasi geldi okadar olacak