Şırnak'taki FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin dava

- Adana'da görülen duruşmada 22'si tutuklu 427 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'taki FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin dava

ADANA (AA) - Şırnak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar'ın da yer aldığı 427 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmada tutuklu 22 sanıktan 21'i ile 3 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Musa Köse ise Ödemiş T Tipi kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada, Ankara'da görev yaptığı süre zarfında terör örgütü FETÖ/PDY mensubu asker mahrem imamlarıyla operasyonel hatlar üzerinden görüştüğü iddia edilen tutuklu sanık eski Binbaşı Hasan Bilgin ile sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen tutuklu sanık eski astsubay Şahin Bozdere'nin savunmaları alındı.

Sanık Bilgin, belirtilen tarihlerde Mamak ilçe jandarma komutanı olduğunu ve Y.D. adına kayıtlı herhangi bir telefon hattı kullanmadığını iddia etti.

Bilirkişi raporuna göre kendi kullandığı hat ile başkası adına kullandığı iddia edilen telefon hattı arasında sadece 98 baz sinyalinden 4'ünün çakıştığını belirten Bilgin, "Bu soruşturma Ankara'da bir çöp bidonunda ele geçirilen listede adımın geçmesinden dolayı başlatılmıştır. Bu hususun bir hedef saptırma olduğunu düşünüyorum. Ben kesinlikle operasyonel hat kullanmadım. Böyle bir hat üzerinden görüşmeler yapmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Sanık Bozdere ise sabit hatlar üzerinden ardışık arama yöntemiyle kimseyle görüşme yapmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından duruşmayı erteledi.

Yorumlar