Siren Head nedir, gerçek mi?

Siren Kafa gerçek mi efsane mi? Siren Head olarak da bilinen bu kavram bir şehir efsanesidir. Eski zamanlarda Asya, Afrika ve daha birçok kültürde benzerine çok rastlanan masallarda anlatılan yaratıklardan biridir. Ancak bunun özelliği bir şehir efsanesi olmasıdır. Son dönemlerde oldukça yaygındır.

Siren Head nedir, gerçek mi? - Sayfa 1

Son dönemlerde özellikle de internet ortamında adına sıkça rastlanan bir kavram ola Siren Kafa gerçek mi? Siren Head olarak batı kültüründen doğan bu şehir efsanesi nedir? 

Siren Head nedir, gerçek mi? - Sayfa 2

Siren Kafa efsanelerde, masallara anlatılan bir tür canavadır. Şekil itibariyle insana benziyor. Ancak kolları insan kollarından daha uzun ve ağaç dallarını anımsatan, bacakları da aynı şekilde ağaç gövdesine benzeyen, baş kısmında ise biri sağa biri sola bakan iki adet siren bulunan bir yaratıktır.

Siren Head nedir, gerçek mi? - Sayfa 3

Siren Kafa veya Siren Head, adından anlaşılacağı üzere aslında çok eskiye veya tarihsel bir geçmişi bulunan karakter değildir. Çünkü sirenin teknolojik olarak son yüzyıla dayandığını düşündüğümüzde en fazla 100 yıllık bir geçmişi olur. 

Siren Head nedir, gerçek mi? - Sayfa 4

Genel olarak "şehir efsaneleri"nde adı anılan Siren Kafa'nın insanları vahşice öldürdüğü, iç organlarını çıkararak, sirenlerinde olan ağızyla yediği söylenir.