Sırbistan Başbakanı Vucic cumhurbaşkanlığına aday

- İktidardaki Sırp İlerleme Partisi, bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylarının partinin genel başkanlığı görevini de yürüten Başbakan Vucic olacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan Başbakanı Vucic cumhurbaşkanlığına aday

BELGRAD (AA) - Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, bu yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olacak.

Genel başkanlığını Vucic'in yaptığı iktidardaki Sırp İlerleme Partisi (SNS), cumhurbaşkanı seçimindeki adaylarının Vucic olacağını açıkladı.

SNS Milletvekili Nebojsa Stefanovic, parti yönetiminin bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Vucic'in aday gösterilmesi noktasında oybirliğiyle karar aldıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic de bugün erken saatlerden yaptığı açıklamada, kurucusu olduğu SNS'nin kendisini aday göstermemesi halinde cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Başbakan Vucic ile birlikte aday olmayacağını kaydeden Nikolic, "SNS liderinin aday olması durumunda ben yarıştan çekileceğim. İkimizin de olduğu bir cumhurbaşkanlığı seçimini düşünmediğimi daha önce de ifade etmiştim." diye konuştu.

Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihinin 1 Mart'a kadar açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Nikolic'in görev süresi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Daha önce aday olacağını açıklayan isimler arasında eski Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic, Sırp Radikal Partisi (SRS) Genel Başkanı Vojislav Seselj ve Sırp milliyetçisi "Dveri" Hareketi lideri Bosko Obradovic de bulunuyor.

Yorumlar