Sıralamayı beğenmeyen CHP'li adaylar istifa etti

24 Haziran seçimleri için Trabzon'dan CHP'nin 4. sıra adayı olarak YSK'ya verilen listede yer alan Ferda Kudunoğlu adaylıktan ve partisinden istifa etti. Gaziantep'te de yerlerini beğenmeyen 4 kişi adaylıktan çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Sıralamayı beğenmeyen CHP'li adaylar istifa etti

CHP, 600 kişilik milletvekili listesini YSK'ya teslim ettikten sonra parti içinde isyanlar yükselmeye başladı. İstanbul 1. bölge 16. sıradan aday gösterilen Hüseyin Sağ'ın isyan etmesinin ardından Trabzon ve Gaziantep'ten de adaylıktan istifa açıklamaları geldi.

Adaylıktan ve partiden istifa etti

CHP, Trabzon’da Ahmet Kaya, Saadet Partisi (SP) kontenjanından Abdulkadir Çelebi, Nuri Aydın, Ferda Kudunoğlu, İsmail Kaynar ve Mertcan Fero’yu 24 Haziran seçimleri için aday gösterdi. 4’üncü sıra adayı Ferda Kudunoğlu, listedeki sıralamayı beğenmeyince adaylıktan çekildi, partisinden de istifa etti.

Kudunoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Kamuoyuna, çok sevdiğim ve inanç ve imanla Atatürk’ün askeri olarak hizmet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi 4’üncü sıra adaylığından çekiliyor ve partimden istifa ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Gaziantep'te 4 istifa birden

Gaziantep'te de CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen milletvekili adaylığı sıralamasındaki yerlerini beğenmeyen 4 kişi adaylıktan çekildi.

Yorumlar