Sinop, Amasya, Çankırı, Tokat, Çorum ve Kastamonu'da 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Sinop, Amasya, Çankırı, Tokat, Çorum ve Kastamonu'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürürüyor

Google Haberlere Abone ol
Sinop, Amasya, Çankırı, Tokat, Çorum ve Kastamonu'da 'demokrasi nöbeti' sürüyor
Sinop, Amasya, Çankırı, Tokat, Çorum ve Kastamonu'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren dövizlerle darbe girişimini protesto etti. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Meydandakilere Kore ve Kıbrıs gazileri de destek verdi.

- Çankırı

Çankırı'da Belediye Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanda bulunan vatandaşlardan Şehri Ekiz (70) AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece ilk günden itibaren demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiklerini söyledi.

"7 çocuğum ve torunlarımla meydanlardayız" diyen Ekiz, "Eşim felçli olduğu için kalkamıyor. Akşamları felçli eşimden izin alıp meydana nöbet tutmaya geliyoruz. Al bayrak için, milletimiz için, birlik beraberlik için buradayız. Allah bizlere yardımcı olsun." dedi.

Cansu Gökmen (6) ise anne ve babasıyla her gün meydanlarda olduklarını söyledi.

Çocukların sokaklarda rahatça oynamasını istediğini vurgulayan Gökmen, "Buradan tankların geçmesini istemiyoruz, çocukların oynamasını istiyoruz. Tanklar geçmesin, çocuklar oynasın diye buraya geliyoruz." ifadesini kullandı.

- Kastamonu

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'i dinleyerek, dua etti.

Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlardan Perihan Bakır, darbe girişiminin ilk saatlerinde çok endişe ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını vurğulayan Bakır, ilk anda korktuklarını ancak daha sonra Türkiye'nin bu saldırının da başarıyla üstesinden geleceğine inandıklarını vurguladı.

Fetullah Gülen'e tepki gösteren Bakır, "O bir cani, söyleyecek başka bir kelime bulamıyorum" diye konuştu.

Ahmet Kemaloğlu ise meydanlarda toplanmayı bir demokrasi nöbeti olarak gördüklerini belirterek, "Nöbetlere gelmek lazım. Bu şahsi mesele değil, bu demokrasi mücadelesidir. Dikkatli izlemek dikkatli gözlemlemek lazım. Milletimiz gereğini yaptı. Asil Türk milleti budur." dedi.

- Afganistanlı aile "demokrasi nöbetine" katıldı

Kastamonu'daki "demokrasi nöbetine" Afgan bir alile de katıldı.

Kamil Yolasığmazoğlu (67), bu yaşına kadar böyle bir ihanet görmediğini vurgulayarak, darbenin gerçekleşmiş olması durumunda Türkiye'nin elden gitmiş olacağını ifade etti.
Afganistan’dan Kastamonu’ya çalışmak için gelen Bibi Ghorbani de ailesiyle darbe girişimi protestosuna katılarak, Türk milletine destek olmak istediklerini söyledi.

- Tokat

Tokat'ta da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, demokrasi nöbetinin 11. gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Etkinliğe, Tokat İl Jandarma Komutanlığı'na atanan Albay Hidayet Arıkan ve eski İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt da destek verdi. Vatandaşlar, meydana gelen komutanları ayakta alkışladı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, şehitler için dua etti. Grup Ezgi ilahi ekibi, çeşitli ilahiler seslendirdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçtiği zor günlerde Tokat'ın kendine düşeni yaptığını söyledi.

Kentteki nöbete değişik kanaat önderleri, değişik siyasi parti mensupları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini belirten Eroğlu, "Bugün görüşü ne olursa olsun Alevisi, Sünnisi, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkes'i bütün millet bugün bu meydanlarda. Eminim ki 81 ilimizin hepsinde de aynı şekilde. Tüm ülke ayağa kalktı, kıyamda ülkesine sahip çıkıyor." dedi.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer ise Gazi Osman Paşa'nın torunlarıyla nöbete devam ettiklerini kaydetti.

Darbe girişimin yaşandığı geceden bugüne hiçbir siyasi parti gözetmeksizin milletin meydanlara geldiğini dile getiren Dizer, şöyle konuştu:
"Hiçbir mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin meydana inen ve vatan müdafasını yapan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Biz de Tokat İl Genel Meclisi olarak bütün siyasi parti mensuplarımızla meclis üyelerimizle beraber ilk günden itibaren meydanlardayız."
Eski CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum da darbeye karşı meydanlarda olduklarını ifade etti.

Türk halkının darbe girişiminin dış güçlerin içerideki uzantılarıyla yaptıklarını bildiğini anlatan Kum, şunları söyledi:

"Tokat'ta yaşayan yurttaşlarımız birlik beraberlik içerisinde bu olaylara karşı durmakla beraber 15 Temmuz itibarıyla yaklaşık 11 günlük bir süre içerisinde de aynı şekilde devam ediyor. Bu darbe girişiminin Türkiye demokrasisine yapıldığını hepimiz biliyoruz. Dün yine İstanbul Taksim meydanında yapılan 100 binlerin, 500 binlerin katıldığı mitingde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıktığını adeta ilan eder durumda olduk."

Etkinliğe Tokat Valisi Cevdet Can, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

- Çorum

Çorum merkez ve Osmancık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası meydanlara çıkan vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Hürriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, darbe girişimine kalkışan FETÖ mensuplarına da tepkisini dile getiriyor.

Vatandaşlardan İsmail Sular, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara çıktığını ve 11 gündür demokrasi nöbetine devam ettiğini söyledi.

Meydanlardaki birlik ve beraberliğin kendisini etkilediğini vurgulayan Sular, "Bu mesele AK Parti'nin ya da Cumhurbaşkanımızın davası değil burada İslam söz konusuydu. Millet iradesine, davasına sahip çıkmak için sokağa döküldü. Millet siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milli irade için tek yumruk, tek vücut oldu. Tankların önüne geçti, helikopterlerin önüne geçti, şehit olmayı göze aldı, davasına en güzel şekilde sahip çıktı. Milletimiz gereken cevabı gerek Pensilvanya'ya gerekse onun maşalarına gösterdi. Rabbim milletimizden razı olsun, bu davayı savunan herkesi cennetiyle buluştursun, bu davayı düşürmesin. Şunu da unutmamak lazım ki İslam hiçbir zaman kaybetmez. Biz de sadece sınanmak vardır." ifadelerini kullandı.

Sinan Hayvalı da demokrasi nöbetini sonuna kadar sürdüreceğini belirterek, "Burada sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutuyoruz. Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın çağrısı üzerine ilk günden beri meydanlardayız. Bu dava bir siyasi mesele değildir, vatan, millet davasıdır. Milletçe 'darbeye hayır' diyoruz ve sabahlara kadar burada olacağız. Kimse vatanı bölmeye çalışmasın, bu vatan bölünmez." diye konuştu.

Osmancık ilçesindeki demokrasi nöbetinde de ilçede teşkilatı bulunan 6 siyasi parti ile 73 muhtar, sendika ve sivil toplum örgütlerini temsilcileri bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi, vatandaşlar tarafından "şükür kurbanı'' kesildi.
Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Mustafa Çoban, Cumhurbaşkanından emir gelene kadar meydanları terk etmeyeceklerini söyledi.


- Amasya

Amasya'da da vatandaşlar, Yavuz Selim Meydanı'nda "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.
Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, meydanda toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Amasyaspor futbolcuları ve engelliler dernekleri üyeleri de meydana gelerek vatandaşların demokrasi nöbetine destek verdi.

Yorumlar