Sınırda görülmemiş olay: Yunan acımadı, Mehmetçik yemek ve içecek verdi

Türkiye'nin sınır dışı ettiği ve Yunanistan tarafından kabul edilmeyen 39 yaşındaki DEAŞ'lı Muhammad Darwis B. iki arasındaki tampon bölgede kalakaldı. Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı gece saatlerinde yetkililer tarafından alınarak bir araçta uyunması sağlandı. Yemek ve içecek verilen DEAŞ'lı sabah saatlerinde tekrar tampon bölgeye bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sınırda görülmemiş olay: Yunan acımadı, Mehmetçik yemek ve içecek verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda yakalanan Ürdün asıllı ABD vatandaşı 39 yaşındaki DEAŞ'lı Muhammad Darwis B. tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi.

YUNANİSTAN KABUL ETMEDİ

Burada yapılan işlemlerin ardından Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edilen terörist Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'ndaki görevliler tarafından alınmayarak yaya olarak Türkiye sınırına geri gönderildi. Türk sınır yetkilileri tarafından da kabul edilmeyen Muhammad Darwis B. iki gündür tampon bölgede bekliyor. 

ÜLKEYE GİREMEZ DAMGASI VURDULAR

İddiaya göre dün akşam saatlerinde DEAŞ'lı Muhammad Darwis B. tekrar Kastanies Sınır Kapısı'na gitti. Ancak bu defa görevliler teröristin pasaportuna "ülkeye giremez" damgası vurdu.

TAMPON BÖLGEDE 2. GÜN

İki ülke arasındaki tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı, gece yarısı Pazarkule Sınır Kapısı'nda görev yapan yetkililer tarafından alındı. Geceyi bir araçta geçirmesi sağlanan ve yiyecek ile içecek ihtiyacı karşılanan DEAŞ'lı, sabah saatlerinde tekrar tampon bölgeye bırakıldı.

Yorumlar