Sınır ötesine yardım

- AFAD, Türk Kızılayı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardım malzemeleri ile çadırlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Sınır ötesine yardım

KİLİS (AA) - Kilis'te, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen çeşitli insani yardım malzemeleri ile çadırlar, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye yollandı.

İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için hazırlanan yardım malzemeleri gönderilmeye devam ediliyor.

Yurdun dört bir yanından toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği onlarca tır, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerin ardından tampon bölgedeki Suriye plakalı araçlara nakledilip, ihtiyaç olan yerlere gönderiliyor.

Beşir Derneği Kilis Temsilcisi Lokman Yıldırım, hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin ettikleri muhtelif gıda malzemeleriyle 7 bin kişilik sıcak yemek ve 14 bin Suriye ekmeğinin bulunduğu tırların gün içinde peyderpey savaş mağduru insanlara yollandığını belirtti.

Dernek olarak mazlum insanların yanında olmaya devam ettiklerini dile getiren Yıldırım, yapılan yardımların bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

Tır sürücüsü Halil Bozdağ da Gaziantep'ten yüklediği çadır ve giyim malzemelerini ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Yorumlar