Sınıfta kalma olacak mı 2021?

Sınıfta kalma olacak mı 2021 yılında öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Özellikle de uzaktan eğitim nedeniyle derslerinde istedikleri başarıyı ortaya koyamayan veya elde olmayan nedenlerden dolayı düşük notlar alan öğrenciler sınıfta kalmaktan endişe ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sınıfta kalma olacak mı 2021?

Sınıfta kalma olacak mı olmayacak mı 2021 yılında sınıfta kalma var mı soruları uzaktan eğitim nedeniyle istemeden de olsa düşük not alan, başarılı olamayan öğrencilerin endişeyle sordukları sorular arasında yer alıyor. Peki, bu yıl sınıfta kalma olacak mı 2021 yılı için hala sınıfta kalma var mı?

Lise öğrencilerinin birinci dönem karne notlarını ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirlenecek.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıfta kalma olmuyor.

MEB Bakanlığı birinci dönem karne alamayan öğrenciler için ikinci dönem yüz yüze sınavların 8 Mart tarihinden itibaren yapılması kararını almıştı.

Yüz yüze eğitime başlanmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı okullarda ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yapılması esaslarını belirleyecek.

Okulların açılması ve sınavların düzenlenmeye başlanmasıyla bu eğitim dönemi sonunda ortaokul ve liselerde sınıfta kalma, olması bekleniyor.

Ortaokullarda zayıf dersi bulunan öğrencinin sınıf tekrarına kalması veya sınıfı geçmesine Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor.

Liselerde ise yıl sonu ortalaması 50’nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 2 Mart tarihinden itibaren başladı.

Salgın nedeniyle Bakanlık yüz yüze eğitimi zorunlu tutmadı. İsteyen veliler öğrencilerini okullara gönderirken, istemeyen veliler ise okul yönetimleri ile irtibata geçerek çocuklarını okullara göndermeyebilir.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan öğrenciler için yüz yüze eğitimin yanında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile verilen uzaktan eğitim devam edecek. Okullara gitmeyen öğrenciler eğitimlerini buradan sürdürecek.

CANLI YAYINDA DERS ANLATIYORDU, HER ŞEY BİR ANDA OLDU

 

Yorumlar