Singapur ile Avustralya'dan askeri işbirliği

- Singapur ve Avustralya 1,7 milyar dolarlık askeri işbirliğine imza attı

Google Haberlere Abone ol
Singapur ile Avustralya'dan askeri işbirliği

CAKARTA (AA) - Singapur, Avustralya ile arasındaki askeri ilişkileri genişletme kapsamında, Avustralya'daki askeri eğitim merkezlerine 1,7 milyar dolar (4,85 milyar Türk lirası) yatırım yapacak.

Antaranews'de yer alan habere göre, iki ülke, Singapur'un, Avustralya'nın Queensland Eyaleti’ndeki Shoalwater Bay Eğitim Bölgesi ve Townsville Alan Eğitimi Bölgesi askeri eğitim tesislerinin geliştirilmesi için 1,7 milyar dolar katkıda bulunması konusunda anlaştı.

Anlaşma kapsamında Singapur ordusu, Avustralya'da eğitim için bulunan 6 bin asker kontenjanını 14 bine yükseltecek.

Singapur Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iki ülke arasında askeri ve sivil personel değişim programı başlatılacağı, terörle mücadelede ortaklık ve istihbarat paylaşımının hedeflendiği belirtildi.

Avustralya ve Singapur arasında geliştirilen askeri işbirliğinin son zamanlarda Pasifik ülkeleri arasında sıkça gerginliğe neden olan Güney Çin Denizi’ndeki anlaşmazlıklarla aynı zamana denk gelmesi dikkat çekiyor.

Yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin yanı sıra ekonomik ilişkilerin de gelişmesine etki edeceği kaydediliyor. Singapur, Avustralya'nın en büyük beşinci ticaret ve yatırım ortağı konumunda bulunuyor.

Yorumlar