Sinemaya yurt içinde de dışında da destek sürüyor

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca, haziran-ağustos döneminde, 3'ü yurt içinde, 3'ü yurt dışında 6 etkinliğe 1 milyon 130 bin lira tutarında destek sağlanacak

Google Haberlere Abone ol
Sinemaya yurt içinde de dışında da destek sürüyor

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Haziran-Ağustos 2016 döneminde, yurt içi ve yurt dışında sinemaya ilişkin 6 etkinliğe 1 milyon 130 bin lira tutarında destek sağlanacak.

Bakanlığın, ülkenin sanatsal gelişiminin yanı sıra uluslararası alanda da tanıtımı için en etkili ve önemli alanlardan biri olarak değerlendirilen sinemaya desteği sürüyor.

Sinema Genel Müdürlüğünün görev ve sorumlulukları kapsamında, film festivallerine, film hafta ve günlerine, sinemaya ilişkin kültürel ve sosyal amaçlı etkinliklere katkı sağlanıyor.

Bu kapsamda, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen "Gençliğin Gözünden Aile Temalı Türkiye Liselerarası 9. Kısa Film Yarışması", 24-30 Haziran arasında yapılacak "Alanya Kristal Kale 1.Uluslararası Film Festivali", 30 Haziran-3 Temmuz arasında İtalya'da gerçekleştirilecek "Roma Türk Film Festivali", 1-31 Ağustos arasında yapılacak "Sağlıklı Fikirler Temalı Kısa Film Yarışması" ile 15-23 Temmuz'ta Ukrayna'da düzenlenecek "Odessa Uluslararası Film Festivali" ve 25 Ağustos-4 Eylül arasında Montreal Uluslararası Film Festivalinde yer alacak Türkiye bölümlerine destek verildi.

"Gençliğin Gözünden Aile Temalı Türkiye Liselerarası 9. Kısa Film Yarışması" ile öğrencilerin yaratıcı, araştırmacı, entelektüel, merak sahibi, yenilikçi ve ekip çalışması yapabilecek niteliklerde yetişmeleri hedefleniyor. Ayrıca etkinlikle öğrencilerin, kısa film yapımına özendirilmesi, kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunulması, sinema sektörünü tanımalarının ve ilişkilerinin artırılmasının sağlanması ile kültürel değerlerine ve çevresine karşı duyarlı birer birey olmalarında etki sağlanması öngörülüyor.

Alanya Kristal Kale 1.Uluslararası Film Festivali için, bölgede çok uluslu bir yapının olması nedeniyle halklar arasında anlayış ve birlikteliği pekiştirmek, kültürün gelişmesine ve farklı ülkelerde çalışan sinemacıları ve yapımcıları ekip çalışmalarına teşvik etmek amacıyla yola çıkılmış.

Sağlıklı Fikirler Temalı Kısa Film Yarışması ile en önemli halk sağlığı sorunlarının başında gelen sigara, alkol, madde bağımlılığına yönelik başta öğrenciler olmak üzere toplumda farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla senaryoların yazılması ve kısa filmlerin çekilmesi hedefleniyor.

Yurtdışında ise haziran ayının sonunda başlayacak olan Roma Türk Film Festivali ile İtalya'da Türk sinemasının ve kültürünün tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ukrayna'nın en önemli film festivali olan Odessa Uluslararası Film Festivalinde yer alacak "Konuk Ülke: Türkiye" bölümünde, film gösterimleri, resepsiyonlar, söyleşiler ve benzeri etkinliklerle Türk Sineması ve kültürünün tanıtılması planlanıyor.

Kanada'nın en önemli film festivallerinden olan Montreal Uluslararası Film Festivalinde de Türkiye konuk ülke olarak yer alacak. Tükiye bölümünde, film gösterimleri, resepsiyonlar, söyleşiler ve benzeri etkinliklerle Türk sineması ve kültürü tanıtılacak.

Yorumlar