Sınavlar yazılılar iptal mi?

Sınavlar yazılılar iptal mi Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında bir açıklama yayınladı mı? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
MEB'den beklenen yüz yüze eğitim açıklaması

Sınavlar veya yazılı sınavlar iptal mi sorusu Pazartesi günü açılması beklenen okullarla ilgili yeni açıklamalar gelmesi nedeniyle sorulmaya başlandı. Peki, sınavlar iptal mi? İşte konu hakkında şu ana kadar gelen son dakika açıklamaları: 

Koronavirüs nedeniyle eğitimde alınan kısıtlama kararları bilindiği gibi köylerde, seyrek bölgelerde ocak ayından itibaren kaldırılmıştı. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin merkezi noktalarındaki okullarda ise kısıtlama devam ediyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 1 Mart 2021 Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında bu konuda önemli kararlar alınacağı belirtilmişti. Bu nedenle bütün gözler pazartesi günü yapılacak toplantıya çevrildi. 

Daha önce yapılan, "1 Mart Pazartesi günü okullar açılacak" şeklindeki açıklamalar ise kafaları karıştırmaya başladı. 

Birçok öğrenci 1 Mart Pazartesi günü okullar açılıyor mu, sınavlar yapılacak mı şeklinde sorular sormaya başladı. Aslında kafa karışıklığına neden olan konu İstanbul Valiliği tarafından Cumartesi günü sabah erken saatlerde yapılan açıklama oldu.

İstanbul Valiliği'nden yapılana çıklamada 1 Mart Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısının bekleneceği ifade edildi. Açıklamada okullarla ilgili herhangi bir yeni karar olmadığı, mevcut durumun devam edeceği vurgulandı. Yani özetle yüz yüze eğitim 1 Mart Pazartesi başlamayacak. 

Açıklama sonrasında vatandaşlar Pazartesi günü yapılacak sınavlar iptal mi değil mi sorusunun cevabını da aramaya başladı.

Sınavların iptal edildiği ya da edileceğine dair Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış bir açıklama henüz yapılmadı. 

Online sınav yapacakların sınavlarının aynı şekilde yapılacağını tahmin ediyoruz; ancak bu sadece bir tahmin. Resmi bir açıklamanın gelmesini beklemek en mantıklısı olur. 

Özetlersek; 1 Mart Pazartesi günü şu anda yüz yüze eğitim yapmayan öğrenciler için yüz yüze planlanan sınavlar yapılmayacak; ancak şu anda zaten yüz yüze eğitimi devam eden 8. ve 12. Sınıflar gibi kademelerin varsa sınavları iptal edilmeyerek zamanında yapılacak; yine de MEB tarafından yapılacak açıklamayı beklemekte fayda var.

PAZARTESİ OKULLAR AÇILIYOR MU?

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin açıklamalarından sonra öğrenci ve velilerin kafasındak bir diğer soru da "Pazartesi okullar açılıyor mu veya 1 Mart Pazartesi okullar açılacak mı?" soruları oldu. 

Yapılan açıklamalara göre, Pazartesi yeni açılması planlanan okullar ertelendi; onun yerine şu ana kadar açık olan ve yüz yüze eğitim veren okullar ise aynen eğitimlerine devam edecekler.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nca belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmî ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır." denildi.

Liselerde birinci dönem yapılamayan yüz yüze sınavlar 8 Mart'tan itibaren gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca 1 Mart pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca "yerinde karar" uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edileceği açıklanmıştı.

Son dakika haberine göre; birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için okullar 8 Mart'tan itibaren planlama yapacak.

Yerinde karara bağlı olarak, okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenecek.

CANLI DERSTEYDİ HER ŞEY BİR ANDA OLDU

 

Yorumlar

Bilmem Yani hani yaptınız neden öğretmene yaptınız