Sınavı iptal edilmişti... Zehra üniversiteye yerleşti

Astım ilacıyla sınava girdiği için sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş üniversiteye yerleşti. Baş bir psikoloji bölümünü kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Sınavı iptal edilmişti... Zehra üniversiteye yerleşti

SonHaberler | Haber Merkezi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavına giren ve astım ilacı yüzünden sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş'tan güzel haber geldi. Baş'ın astım ilacı yüzünden sınavının iptal edilmesi tepki toplamış ve medyada büyük ses getirmişti.

Baş, her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavına astım hastası olduğu için ilacıyla girmişti. ÖSYM tarafından salonlara yerleştirilen kameralarda Baş'taki astım ilacının fark edilmesinin ardından genç kızın sınavı iptal edilmişti. Sınavının iptal edilmesinin ardından Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurmuş ve haklı bulunmuştu.

Tercihlerin yaparak bir üniversitenin psikoloji bölümüne yerleşen Baş, KDK'ya mektup yazdı.

Baş, mektubunda çok istediği psikoloji bölümünde eğitim görmesini KDK'ye borçlu olduğunu ifade ederek sınavının geçerli sayılması dolayısıyla Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kurum çalışanlarına teşekkür etti. 

"Olmayı hayal ettiğim yerdeyim" 

Baş, mektubunda güvenlik, sınav binası sorumlusu ve salondaki görevli gözetmenlerin onayını alarak tüp ilaçla sınava girdiğini, buna karşın sınavının geçersiz sayıldığını hatırlattı. 

Sınavının geçersiz sayıldığını öğrendiğinde "Tamam bitti. Artık hiçbir şey düzelmeyecek." dediğini aktaran Baş, Kamu Denetçiliği Kurumuna yaptığı başvurunun sonuç vermesinden ise büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Baş, mektubunda, şu ifadelere yer verdi: 

"Kamu Denetçiliği Kurumuna çok minnettarım. Benimle birlikte benzer durumda birçok arkadaşın da onların sayesinde sınavı geçerli sayıldı, o arkadaşlar için de ayrıca minnettarım. Ben şimdi istediğim, olmayı hayal ettiğim yerdeyim."

Yorumlar