Sınava Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?

Sınava Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı, ÖSYM tarafından yapılan sınavlara renksiz giriş belgesi alarak sınava giriş yapılabilir mi?

Google Haberlere Abone ol
Sınav Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?

Sınava Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı? YKS sınavına girmeye hazırlanan öğrenciler yavaş yavaş hazırlıklarını tamamlıyor. Hazırlıklara rasında sınav esnasında istenen belgelerde var elbette. Tabii ki bunlardan en önemlisi sınava giriş belgesidir. Sınava giriş belgesi olmayanlar sınava alınmıyor. Ondan da ziyade bazı öğrenciler sınava giriş belgesininnasıl olması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Birçok öğrenci Sınava Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?, siyah beyaz giriş belgesi geçerli mi gibi sorularla merakını gidermeye çalışıyor.

ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?
ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?

 

YKS sınav giriş belgesi renkli mi siyah beyaz mı olacağı ile araştırılıyor. YKS sınav giriş belgesini çıktı alan adaylar, sınav salonlarında hazır bulunacak. Yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın ter dökeceği sınavda, kimlik ile birlikte bulundurulması gereken en önemli belge, sınav giriş belgesi olacak. Peki, YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

ÖSYM'nin yayınladığı 2020 YKS kılavuzunda şu bilgiler yer alıyor;

ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?
ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?

 

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafındanbelirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?
ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?

 

Sınav giriş belgenizi almak için öncelikle "https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapmalısınız.

Siteye giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle söz konusu belgeye erişim sağlayabilir, yazıcından çıktısını alabilirsiniz.

ÖSYM'nin yayımladığı bilgilere göre TYT sınavı 26 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Akabinde ise 27 Haziran tarihinde AYT sınavı tamamlanacak. Aynı gün YDT sınavı da gerçekleşmiş olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2021-YKS) 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğunu bildirdi.

ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda mı?
ÖSYM Giriş Belgesi renkli olmak zorunda değil

 

Aygün, 2021-YKS'ye başvuran adayların, öğrenim durumuna ve okul türlerine göre dağılımını değerlendirdi.

Halis Aygün, 26-27 Haziran'da yapılacak 2021-YKS'ye başvuru yapan adayların öğrenim durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Lise son sınıfta olan aday sayımız 955 bin 632 (yüzde 36,6), lise mezunu olup bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olan aday sayımız ise 997 bin 137 (yüzde 38,2). Bir yükseköğretim programına yerleşmiş aday sayımız ise 373 bin 731 (yüzde 14,3), bir yükseköğretim programından mezun olan aday sayımız 227 bin 128, (yüzde 8,8). Yükseköğretim kurumundan kaydı silinen ve sınava başvuran aday sayımız da 54 bin 275 (yüzde 2,1)."


 

 

Yorumlar