Sinan Yaman kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Sinan Yaman kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? TV8 ekranlarında katıldığı programlarda yaptığı yorumlarla dikkat çeken Yaman hakkında bazı bilgiler merak konusu oldu. İşte Sinan Yaman biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Sinan Yaman kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Sinan Yaman kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? Son olarak TV8 ekranlarında çıktığı Emre Dorman ile Aklımdaki Sorular isimli programda yaptığı yorumlarla dikkatç eken Sinan Yaman, YGA projesi hakkında önemli bilgiler verdi. İşte Sinan Yaman biyografisi: 

Sinan Yaman Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunudur. Yaman, 10 yıl Unilever’de çalıştı. Son görevinde Global İnovasyon Ekibinde 22 ülkeden sorumluydu.

Harvard, Stanford, Oxford gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinde konferanslar verdi. Yaman; Roche, Mercedes, Turkcell, Garanti, Koç, Sabancı, Eczacıbaşı gibi çokuluslu ve uluslararası firmaların üst düzey yöneticilerine “Yüksek güven kültürüyle inovasyona liderlik etmek” konusunda danışmanlık veriyor.

2002 yılında “Truthful Leader” ismiyle İngilizce’ye de çevrilen ilk kitabı “İç’ten Lider”, 2006 yılındaysa 2. kitabı “Lider ve Hayal Ortakları” yayınlandı.

Yaman, inovasyon ve teknoloji alanında dünya çapında 10 ödül alan; geleceğin vicdanlı ve donanımlı, çift kanatlı liderlerini yetiştiren Young Guru Academy’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı.

Sinan Yaman Kimdir?
Sinan Yaman 19 Mayıs 2020 Salı günü TV8'de

 

Yaman; Turkcell, Roche, Unilever, Garanti, Coca Cola gibi çokuluslu firmaların üst düzey yöneticilerine liderlik konusunda danışmanlık veriyor.

2002 yılında “Truthful Leader“ ismiyle İngilizce’ye de çevrilen ilk kitabı “İç’ten Lider“ , 2006 yılındaysa 2. kitabı “Lider ve Hayal Ortakları“ yayınlandı.

Dünyanın en çok başvuru alan liderlik okulu Young Guru Academy’nin kurucusu olan Yaman, geleceğin liderlerini yetiştirmek için çalışıyor. YGA Liderlik kamplarının on çüncüsü, Amerika’da New York, Washington ve Research Triangle’da gerçekleşti. Yaman, ODTÜ, Koç, Sabancı üniversitelerinin öğrencileri ve Türk Amerikan Derneği tarafından “ Yılın Lideri “ ödülüne layık görüldü.

YGA NEDİR?

YGA, Türkiye’de kurulan kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştirir. Bu gençler hem vicdan hem de donanım kanatlarını; insanlığa faydalı inovasyonlar üretirken geliştirirler. Dünya çapında bir ilke imza attıkları girişimler ile, sosyal sorunlara teknoloji temelli köklü çözümler üretirler.

YGA’lılar Nasıl Yetişir?

YGA’ya her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçilir. YGA liderlik programında bilim insanı, akademisyen ve üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Raube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA Hayal Ortaklarından girişimcilik üzerine eğitimler alırlar.

Aynı zamanda, YGA’nın çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı Bilim Seferberliği projesinde ve sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışırlar. Sadece Türkiye’deki öğrenciler değil; Harvard, MIT, Columbia, Brown, Berkeley, London Business School, Münih Teknik, Turin Politeknik gibi üniversiteler ile yapılan stratejik ortaklık kapsamında, bu üniversitelerden gelen öğrenciler de YGA projelerinde görev alır.

Yorumlar