Sinan Burhan kimdir? Sinan Burhan nerelidir hangi partilidir?

Gazeteci ve yorumcu Sinan Burhan kimdir, nerelidir ve kaç yaşında soruları bu aralar merakla soruluyor. Burhan, en son Kulp'ta kaymakam ile imam arasında yaşanan gerilim sonrasında gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Burhan kimdir? Burhan nerelidir hangi parti?

Sinan Burhan'ın kim ve nereli olduğu soruları bu aralar merakla soruluyor. Burhan, son dönemlerde katıldığı tartışma ve yorum programlarında değrelendirmeleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Sinan Burhan kimdir, nerelidir, hangi partilidir?

SİNAN BURHAN KİMDİR?

Sinan Burhan, Türkiye'nin önemli medya ve siyaset figürlerinden biridir. 1975 yılında Kayseri'de doğan Burhan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Meslek hayatına medya sektöründe başlayan Burhan, Kon Tv Ankara Temsilciliği ve Anadolu Yayın Platformu ile Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde Ankara'nın Altındağ İlçesi'nden belediye meclis üyeliğine seçilerek siyasi kariyerine adım atmıştır.

SİNAN BURHAN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Sinan Burhan, Kayseri doğumlu olup, 2024 itibariyle 49 yaşındadır. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri'de tamamlayarak, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde devam etmiştir.

MESLEKİ KARİYERİ VE GÖREVLER

Burhan'ın meslek hayatı, medya sektöründe önemli roller üstlenmesiyle başlamıştır. Kon Tv Ankara Temsilcisi olarak görev yapmış, ayrıca Anadolu Yayın Platformu ve Anadolu Yayıncılar Derneği'nin başkanlığını yürütmüştür. Bu rolleri sırasında, 142 yerel ve bölgesel televizyonla iş birliği yaparak, Türkiye'nin gündemine oturan gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine karşı ortak yayınlar yapmıştır.

Siyasi arenada ise, 31 Mart seçimlerinde Ankara'nın Altındağ İlçesi'nden belediye meclis üyeliğine seçilmiş, böylece aktif siyasete de adım atmıştır. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Son zamanlarda, Sinan Burhan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin “Kanserojen su boruları yenileniyor” afişine tepki göstererek gündeme gelmiştir. Burhan, Mansur Yavaş'ın yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su boruları ile ilgili iddialarına sert bir dille yanıt vermiştir, bu da onun medya ve siyaset alanındaki etkin rolünü göstermektedir.

Sinan Burhan
Sinan Burhan

Yorumlar