Sinagoglara terör saldırısı son anda önlendi

Türkiye genelinde sinagoglara saldırı planı yaptıkları belirlenen DEAŞ üyelerinin de aralarında bulunduğu gruplara yönelik operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Sinagoglara terör saldırısı son anda önlendi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ortaklaşa yürüttüğü operasyon, Türkiye'de sinagog ve kiliselere yönelik saldırı hazırlığında olan DEAŞ terör örgütü üyelerini hedef aldı. Operasyonda, 3'ü terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumluları olan toplam 32 şüpheli gözaltına alındı.

OPERASYONUN DETAYLARI

Operasyon, MİT ve EGM'nin koordineli çabaları sonucu gerçekleştirildi. DEAŞ'ın Türkiye yapılanması içerisinde yer alan Selman-ı Farisi Taburu (SFT) adlı grubun sözde istihbarat sorumlusu Abu Yakin El Iraki kod adlı Micbel El-Şuveyşi, Ebu Leys kod adlı Mohammed Hilaf Ibrahim ve Abdullah El Cumeyli (K) İyheb Elani, Türkiye'deki dini mekanlara ve Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında oldukları tespit edildi.

Yakalanan şahıslar arasında Micbel El-Şuveyşi, Mohammed Hilaf Ibrahim ve İyheb Elani de bulunuyor. Bu kişilerin yanı sıra Selman-ı Farisi Taburu ile irtibatlı 29 kişi daha yakalandı. 9 farklı ilde şafak vakti düzenlenen operasyonlarda, örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İTİRAFLAR VE SONUÇLAR

Gözaltına alınan Micbel El-Şuveyşi, Mohammed Hilaf Ibrahim ve İyheb Elani, verdikleri ifadelerde DEAŞ'a katılım süreçleri, Suriye ve Türkiye'deki faaliyetleri, ülkemizde DEAŞ adına yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Yapılan operasyonun ardından, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit oluşturan Selman-ı Farisi Taburu'nun faaliyetleri büyük ölçüde sekteye uğratıldı.

Yorumlar