Sina Yarımadası'ndaki olaylar

- Düzenlenen operasyonda 4'ü asker 24 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Sina Yarımadası'ndaki olaylar

KAHİRE (AA) - Mısır'ın kuzeydoğusundaki Sina Yarımadası'nda silahlı gruplara yönelik düzenlenen operasyonda, 4'ü asker 24 kişinin öldüğü bildirildi.

Mısır ordusundan Tuğgeneral Tamir er-Rıfai yaptığı yazılı açıklamada, Sina'nın kuzeyi ile merkezinde düzenlenen operasyonlarda, 20 kişinin öldürüldüğünü, 7'sinin yaralandığını, 36'sının ele geçirildiğini belirtti.

Rıfai, Sina'nın merkezinde askerlerin hareket noktalarından birinde bir bombanın infilak etmesi sonucu, 2'si subay 4 askerin öldüğünü kaydetti.

Rıfai ayrıca, Gazze sınırındaki 2 tünel ve terör unsurlarına ait bazı ev ile bomba imalathanelerinin yıkıldığını ifade etti.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Yorumlar