"Şimdi daha tecrübeli ve daha güçlü bir rakibim"

- Milli ciritçi Eda Tuğsuz: "Bu seneki Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir sonuç alacağız" - Antrenör Fatih Avan: "Eda girdiği her yarışta madalya adayıdır"

Google Haberlere Abone ol
"Şimdi daha tecrübeli ve daha güçlü bir rakibim"


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Milli ciritçi Eda Tuğsuz, 7-12 Ağustos'ta Almanya'da düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ilk hedefinin finalde yarışmak olduğunu belirterek, "Bu seneki Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir sonuç alacağız." dedi.

Eda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) antrenörü Fatih Avan ile şampiyonaya hazırlandığını anlattı.

Herhangi bir sıkıntı yaşamadığı takdirde finale kalabileceğini vurgulayan Eda, "Her sporcunun gönlünde derece yapmak yatar. Ben de ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

Hollanda'daki ilk Avrupa Şampiyonası'nda finalde 12 sporcu arasında 11. olduğunu hatırlatan 21 yaşındaki milli sporcu, şöyle konuştu:

"İki yıl önceki Avrupa Şampiyonası'nda finalde yarışmıştım. O zaman çok heyecanlıydım ve çok tecrübesizdim. Şimdi daha tecrübeli ve daha güçlü bir rakibim. Berlin'de ilk beklentim finalde yarışmak ve ilk beş içinde yer almak. Sonrasında da madalya adayı olmak. Çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Bu seneki Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir sonuç alacağız. Eskisinden daha güçlüyüm."


- Antrenöründen memnun


Antrenörü Fatih Avan ile 2,5 yıldır birlikte çalıştığını belirten Eda, "Bugüne kadar güzel bir şekilde ilerledik." dedi.

Haftanın 6 günü, çift idmanla hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getiren milli atlet, "Fatih Avan ile çok iyi bir takımız. Çok iyi ve yeniliklere açık bir antrenör. Yanlışı gördüğünde hemen toparlayabilme özelliği var." ifadelerini kullandı.

Genç bir sporcu olduğunu, federasyonun da kendilerine çok iyi destek verdiğini dile getiren Eda, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hükümetimiz de atletizme çok büyük yatırımlar yapıyor. Gençler olarak bu ülkeyi biz kalkındıracağız. Spor olarak biz kalkındıracağız. Atletizmde altyapı çok sağlam. Bu anlamda gelecek için umutlarım var. Çok sağlam geliyoruz."


- Fatih Avan: "Eda iyi bir hazırlık dönem geçirdi"


Eda Tuğsuz'un antrenörü Fatih Avan ise Avrupa Şampiyonası'nda kürsüde yer almayı hedeflediklerini ifade etti.

Milli atletin iyi bir hazırlık dönem geçirdiğini vurgulayan Avan, "Kendisi şu an için iyi durumda. Bu tür yarışmalarda elemeler ve final stresli geçiyor. Elemeleri geçince üst sıralarda yer alacaktır. Eda'dan her zaman madalya bekliyorum. Eda girdiği her yarışta madalya adayıdır." değerlendirmesini yaptı.

Eda ile 2 senedir çalıştığını anlatan Avan, şunları kaydetti:

"Sporculuk kariyerim sürerken de üç yıl birlikte çalıştık. Eda'nın antrenörü olduğumda kendisi yaklaşık 59 metre atıyordu. Bugün ise 67 metre atıyoruz. Çok iyi bir dereceye ulaştık. 'Yetersiz' dersem haksızlık olur. 70 metrenin üzerine çıkması için mücedele veriyoruz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na 70 metre atarak gitmek istiyoruz."



Yorumlar