Silivrili kadınlar Edirne'yi ziyaret etti

- Silivri Belediyesi, ramazan ayı programı çerçevesinde 2 bin 500 Silivrili kadını tarihi, turistik ve dini yerleri ziyaret etmek üzere Edirne’ye götürdü

Google Haberlere Abone ol
Silivrili kadınlar Edirne'yi ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan ayı programı çerçevesinde, Silivrili 2 bin 500 kadın Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte Edirne’ye gitti.

Silivri Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne’nin tarihi, turistik ve dini yerlerini ziyaret eden kadınlar, rehberler eşliğinde Selimiye Camisi, Selimiye Arastası, Bedesten, Üç Şerefeli Cami, Kale İçi, Tarihi Ali Paşa Çarşısı, El Sanatları Mağazaları ve Tarihi Meriç Köprüsü’nü ziyaret etti.

Geziye ve iftar programına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve Silivri Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

Silivrili kadınlarla birlikte iftar yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Silivri’mizin bir barış adası, İstanbul’un en huzurlu ilçesi olması bir tesadüf değil. Birinin ötekisi değiliz biz, biz; bir kentin bizi büyük bir aileye çeviren Silivri’de yaşamayı güzel kılan birbirini tamamlayanıyız. Hoşgörüyü Silivri’nin bütün dokularına, en kılcal damarlarına kadar yayan sizlersiniz, özellikle kadınlarımız bu huzurun sağlanmasında, hoşgörü kenti olmamızda en büyük pay sizlerin. Bugün yan yana olmamızın ayrı bir önemi var. İşte bahsettiğim o bizi var eden, bizi biz yapan değerlerimizi bugün korumaya çok daha fazla ihtiyacımız var. Osmanlı’nın 88 yıl başkentliğini yapmış bir payitahta gelmek bizim için ayrı görevdi."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ve ziyaretçilere teşekkür etti.

Meriç Nehri kıyısında iftar yapan, teravih namazını Selimiye Camisi’nde kılan kadınlar, Başkan Işıklar’a ve tur boyunca kendileriyle ilgilenen belediye personeline teşekkür etti.

Yorumlar