Silivri'deki soygun

- Kurye aracının silah tehdidiyle durdurulup yaklaşık 10 kilogram altının çalınmasına ilişkin 9 şüpheli tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Silivri'deki soygun

İSTANBUL (AA) - Silivri'de bir kurye aracının silah tehdidiyle durdurulup yaklaşık 10 kilogram altının çalınmasına ilişkin soruşturma kapsamında 9 şüpheli tutuklandı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2 Ekim Pazartesi günü E-5 Karayolu Semizkum Mahallesi mevkisinde altın taşıyan kurye aracının, birden fazla şüpheli tarafından silahla ateş edilmek suretiyle durdurulup, yaklaşık 10 kilogram altının çalınmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlığı ve diğer kolluk kuvvetlerince kamera görüntüleri incelendi. Ayrıca iletişim tespitleri yapıldı, moleküler genetik inceleme, istihbarat çalışmaları yürütüldü.

Kimlikleri tespit edilen şüphelilerden 9'u, çeşitli tarihlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alındı, bir şüpheli ise teslim oldu. Şüphelilerden birinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu anlaşıldı. Şüpheli H.L'nin yakalanmasına çalışılıyor.

İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelirden 9'u tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, operasyonlar sırasında 2 tabanca, altın eritme makinesi ve 90 bin 440 TL ele geçirildi. Soygunda kullanıldığı belirlenen üç aracın çalıntı olduğu tespit edildi.

Yorumlar