Şile açıklarında kuru yük gemisinin batması

- Gemide oldukları belirtilen mürettebatın yakınlarının bekleyişi sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Şile açıklarında kuru yük gemisinin batması

İSTANBUL (AA) - Şile açıklarında dün batan kuru yük gemisinde oldukları belirtilen mürettebatın yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden ve dün Şile açıklarında batan demir yüklü "Bilal Bal" isimli gemiyle ilgili sürdürülen arama çalışmaları, havadan ve denizden gerçekleştiriliyor. Gemide bulunduğu belirtilen mürettebatın yakınları da çalışmaları yakından takip ediyor.

Şile Limanı'nda bekleyen Ahmet Çavuşoğlu, gemide bulunan Nihat Küçük'ün kuzeni olduğunu anlattı. Küçük'ün aynı zamanda gemi sahibi olduğunu belirten Çavuşoğlu, bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, "Kurtarma çalışmalarından haber bekliyoruz. Baba oğul oradalar. Onlar yıllardır bu işin içinde." değerlendirmesinde bulundu.

Nihat Küçük'ün yakını Kemal Küçük de gemide üç bin tonluk yük bulunduğunu belirterek, "Geminin neden battığıyla ilgili hiçbir fikrimiz yok. Çok yorgun olduklarını biliyoruz sadece. Kartal açıklarında gemide havanın düşmesini beklemişler sonra çapa almışlar. Bu olaya uykuda yakalandıklarını düşünüyoruz. Gemiye iyi bir restorasyon yaptılar, küçük eksikleri vardı onu da Kartal’da tamamladılar, eksiği yoktu." dedi.

Gemi mürettebatından Mert İlkmen'in dayısı Yılmaz Baydemir ise yeğeniyle bir ay önce konuştuğunu söyleyerek, "Askerliğini denizci olarak yapmıştı, bir yıldır denizde çalışıyordu. Annesi olayı televizyonda alt yazıda görüp öğrenmiş." ifadelerini kullandı.

Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden demir yüklü "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisinden dün yardım sinyali alınması üzerine, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Söz konusu çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı "TCG ALEMDAR" gemisi tarafından kayıp geminin yeri tespit edilmiş ve aramalar bu noktada yoğunlaştırılmıştı.

Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklanmıştı.

Yorumlar