Siirt'te "Teröre karşı tek yürek ve tek ses yürüyüşü"

- Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen: - "30 yıl boyunca bu bölgede kadın, yaşlı, genç, kundaktaki bebek demeden 6 binin üzerinde savunmasız halkı katlettiler"

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te "Teröre karşı tek yürek ve tek ses yürüyüşü"

SİİRT (AA) - Siirt'te düzenlenen yürüyüşte terör örgütü PKK protesto edildi.

Şehit, Gazi, Güvenlik Korucuları ve Aileleri Dernekler Federasyonu'nca İstanbul'daki saldırıyı lanetlemek üzere düzenlenen "Teröre karşı tek yürek ve tek ses yürüyüşü" için Bahçelievler Mahallesi'nde toplanan, aralarında siyasi parti ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu grup, Siirt Valiliği eski binası önüne kadar yürüdü.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, yaptığı konuşmada, ülkeye ihanet edenleri unutmadıklarını söyledi.

"Bu ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet eden kravatlı teröristleri unutmadık." ifadesini kullanan Sözen, "Mecliste sözde milletvekilliği yapıp sözde Kürt halkının temsilcisi olduğunu söyleyen ama Kürt halkına ihanet edenleri de unutmadık. Arabasında terörist taşıyanları da askerimizin ve polisimizin vurduğu teröristin cenazesine sözde milletvekillerini de unutmadık." dedi.

Sözen, mitingi dünyadaki bütün zulümlere karşı dik duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için düzenlediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği ülkeleri de teröre karşı dik durduğumuz için düşmanlık yapıyor. Boyun eğmediğimiz, ezanımızı susturmadığımız ve bayrağımızı indirmediğimiz için bize düşmanlık yapıyorlar. Bugün bir, beraber ve kardeş olacağız, asla kimseye boyun eğmeyeceğiz. Gün birlik, beraberlik, omuz omuza milletimize, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkma günüdür."

Terör örgütü PKK'nın hiçbir şekilde Kürt halkını temsil etmediğine vurgu yapan Sözen, "30 yıl boyunca bu bölgede kadın, yaşlı, genç, kundaktaki bebek demeden 6 binin üzerinde savunmasız halkı katlettiler. Bize gelen hizmetleri engellediler, doktorları, öğretmenleri şehit ettiler, okullarımızı yaktılar, her şeyden öncesi ezanın susması için camilerimizi, Kur'anlarımızı yaktılar." dedi.

Yorumlar